ГоловнаКонтактиМапа сайта

  ДФС контролюватиме недопущення ввезення на митну територію  України заборонених товарів з Російської Федерації  -  2016/01/07 

2016/01/07

   Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 30.12.2015 №1147 до 5 серпня 2016 року заборонено ввезення на митну територію України товарів, що походять з Російської Федерації (за переліком згідно з додатком до постанови). Ця постанова набирає чинності з 10 січня 2016 року.

   Таким чином, у разі переміщення товарів з порушеннями митних правил вживатимуться заходи щодо фіксації правопорушень та притягнення осіб до відповідальності.

   Так, за провезення через «зелений коридор» товарів, переміщення яких через митний кордон України заборонено або обмежено законодавством, або товарів в обсягах, що перевищують неоподатковувану норму, накладається штраф у розмірі ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. А у разі, якщо безпосередніми предметами правопорушення є товари, переміщення яких через митний кордон України заборонено або обмежено законодавством, – ці товари також конфіскуються.

   Якщо переміщення відбувалось поза митним контролем або з приховуванням від митного контролю, то до порушників застосовується штраф у розмірі 100 відсотків вартості товарів та ці товари конфіскуються. Також конфіскуються й транспортні засоби, що переміщували товари поза митним контролем, або у яких були спеціально виготовлені сховища, тайники.

   У разі виявлення факту зберігання, перевезення, придбання чи використання товарів, транспортних засобів комерційного призначення, ввезених на митну територію України поза митним контролем або з приховуванням від митного контролю, до правопорушників застосовується стягнення у вигляді штрафу в розмірі 100 відсотків вартості цих товарів, транспортних засобів або їх конфіскації.

Державна фіскальна служба України