ГоловнаКонтактиМапа сайта

  Щодо ситуації з перетином українськими товарами кордону  Україна — Російська Федерація станом на 4 січня 2016 р.  -  2016/01/05 

2016/01/05

      Повідомляємо, що станом на 4 січня 2016 року Російська Федерація повністю зупинила транзит товарів з України через свою територію.

      Дана заборона Російської Федерації є непрозорою, невиправданою та такою, що носить дискримінаційний характер. Таким чином, російською стороною порушено свої зобов’язання, зокрема, взяті в рамках Світової організації торгівлі та Договору про зону вільної торгівлі від 18.10.2011р.

      Звертаємо увагу, що законодавством Російської Федерації передбачені певні обмеження на транзит товарів, які походять з України, зокрема:

      1) Указом Президента РФ від 01 січня 2016 року №1 "Про заходи щодо забезпечення економічної безпеки та національних інтересів Російської Федерації при здійсненні міжнародних транзитних перевезень вантажів з території України на територію Республіки Казахстан через територію Російської Федерації".

      2) Постанова Уряду РФ від 1 січня 2016 року №1 "Про заходи щодо реалізації Указу Президента Російської Федерації від 1 січня 2016 року №1" Про заходи щодо забезпечення економічної безпеки та національних інтересів Російської Федерації при здійсненні міжнародних транзитних перевезень вантажів з території України на територію Республіки Казахстан через територію Російської Федерації".

      Просимо врахувати дану інформацію при виконанні перевезень територією Російської Федерації. На даний час Оперативний штаб реагування здійснює постійний моніторинг ситуації з імпортом до Російської Федерації та транзитом її територією. Водночас Міністерством інфраструктури України із зацікавленими підприємствами опрацьовуються альтернативні шляхи транзиту.

      

      У разі виникнення додаткових питань стосовно експорту до РФ та транзиту її територією: телефон (044) 200 44 97 — Мінекономрозвитку

      У разі виникнення додаткових питань щодо альтернативних шляхів транзиту: телефон (044) 222 02 12 — Мінінфраструктури

      У разі виникнення додаткових питань митного оформлення товарів: телефон (044) 590 48 71 (64) — ДФС

      

      У випадку надходження уточнюючої інформації з цього приводу — будемо інформувати додатково. Переглянути відповідні укази Президента та постанови Уряду РФ можна тут: http://bit.ly/1Svyo1z


https://www.facebook.com/mineconomdev/?fref=nf