ГоловнаКонтактиМапа сайта

  Умови проведення зустрічних звірок з митної справи  -  2016/01/04 

2016/01/04

      Наказ Мінфіну від 25.11.2015 № 1088

      Упорядковано проведення органами ДФС зустрічних звірок під час здійснення документальних виїзних перевірок дотримання законодавства України з питань державної митної справи.

      Зустрічна звірка полягає у перевірці дотримання вимог законодавства при здійсненні ЗЕД-операцій, інформації, яка міститься у митній декларації (МД), декларації митної вартості, а також виду та обсягу операцій з товарами і здійснених розрахунків за них для з’ясування їх реальності та достовірності.

      Вона проводиться за потреби у перевірці відомостей, отриманих від особи, безпосередньо або опосередковано залученої до операцій з товарами, переміщеними через митний кордон України, у т. ч. увезеними на територію вільної митної зони або вивезеними з цієї території, чи від будь-якої іншої юридичної або фізичної особи, яка може володіти документами та даними, необхідними для прийняття рішення за результатами перевірки. А також за умови, що така особа не надасть пояснень і необхідних документальних підтверджень на письмовий запит контролюючого органу протягом трьох робочих днів з дати отримання запиту.

      За результатами проведення зустрічної звірки складають довідку, яку в десятиденний строк надають для підписання особі, що підлягала звірці. Результати зустрічної звірки можуть використовуватися лише для підтвердження чи спростування інформації, зазначеній у МД, декларації митної вартості, доданих до них комерційних та інших документах.


Головбух24