ГоловнаКонтактиМапа сайта

  Коментарі фахівців: Чи передбачено внесення передоплати за  реєстрацію прав інтелектуальної власності в митному реєстрі?  -  2015/12/15 

2015/12/15

Чи передбачено внесення передоплати за реєстрацію прав інтелектуальної власності в митному реєстрі?

    Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс 217.01

Коротка:

    Внесення передоплати за реєстрацію прав інтелектуальної власності в митному реєстрі законодавчо не передбачено.

    Повна:

    Відповідно до частини першої ст. 398 Митного кодексу України від 13 березня 2012 року

    № 4495-VI зі змінами та доповненнями (далі – МКУ) центральний орган виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізує державну податкову і митну політику, веде митний реєстр об"єктів права інтелектуальної власності, які охороняються відповідно до закону, на підставі заяв правовласників.

    Порядок реєстрації у митному реєстрі об"єктів права інтелектуальної власності, які охороняються відповідно до закону, включаючи форму заяви, перелік інформації та документів, які додаються до заяви, порядок подання і розгляду заяви та ведення реєстру визначаються центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізує державну податкову і митну політику (частина третя ст. 398 МКУ).

    Наказом Міністерства фінансів України від 30.05.2012 № 648, зареєстрованим у Міністерстві юстиції України 22.06.2012 за № 1034/21346, затверджено Порядок реєстрації у митному реєстрі об"єктів права інтелектуальної власності, які охороняються відповідно до закону (далі – Порядок № 648).

    Так, відповідно до п. 2.3 Порядку № 648 для включення об"єкта права інтелектуальної власності (далі – ПІВ) до митного реєстру правовласник подає до ДФС заяву про сприяння захисту майнових ПІВ (далі – Заява) за формою, наведеною у додатку до Порядку № 648, та документи і відомості, що зазначені у цьому пункті.

    Заява та додані до неї матеріали подаються у паперовому та електронному вигляді. У разі подання Заяви в електронному вигляді з електронним цифровим підписом правовласника та електронних копій документів, завірених електронним цифровим підписом правовласника, Заява та додані до неї матеріали в паперовому вигляді не подаються.

    У разі відповідності поданих Заяви й матеріалів, доданих до неї, вимогам Порядку № 648 структурний підрозділ ДФС, до функцій якого належить сприяння захисту ПІВ, здійснює реєстрацію відповідного об"єкта ПІВ у митному реєстрі шляхом внесення інформації в електронному вигляді до єдиної автоматизованої інформаційної системи органів ДФС (п. 2.6 Порядку № 648).

    Таким чином внесення передоплати за реєстрацію прав інтелектуальної власності в митному реєстрі законодавчо не передбачено.

З інформаційних ресурсів Інтернету: http://zir.minrd.gov.ua/



MDoffice