ГоловнаКонтактиМапа сайта

  Коментарі фахівців: Чи здійснюється повернення сум  додаткового імпортного збору при реекспорті товарів, які раніше  було імпортовано?  - 2015/11/24 

2015/11/24

Чи здійснюється повернення сум додаткового імпортного збору при реекспорті товарів, які раніше було імпортовано?

    Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс 210.04

Коротка та повна відповіді ідентичні/

    Пунктом п"ятим частини першої статті 86 Митного кодексу України (далі - МКУ) передбачено, що митний режим реекспорту може бути застосований до товарів, які при ввезенні на митну територію України мали статус іноземних та були поміщені у митний режим імпорту і повертаються нерезиденту - стороні зовнішньоекономічного договору, згідно з яким ці товари помішувалися у цей режим, у зв"язку з невиконанням (неналежним виконанням) умов цього договору або з інших обставин, що перешкоджають його виконанню.

    Після поміщення товарів у митний режим реекспорту згідно з пунктом 5 частини першої статті 86 МКУ суми ввізного мита, сплачені при імпорті цих товарів, повертаються особам, які їх сплачували, або їх правонаступникам відповідно до цього Кодексу (стаття 89 МКУ).

    Відповідно до частини другої статті 271 та частини першої статті 275 МКУ додатковий імпортний збір включено до переліку особливих видів мита.

    Таким чином, повернення сум додаткового імпортного збору у разі подальшого вивезення товару у митному режимі «реекспорт» з Державного бюджету України не передбачено.

З інформаційних ресурсів Інтернету: http://zir.minrd.gov.ua/



MDoffice