ГоловнаКонтактиМапа сайта

  «У міністерства є дві хороші новини для експортерів зерна» —  виступ Ю. Васькова на Першій конференції з розвитку вітчизняних  зернових терміналів  - 2015/11/23 

2015/11/23

Кабінет міністрів у поточному листопаді затвердив фінансовий план Адміністрації морських портів України на 2016 рік і зробив черговий крок у напрямку дерегуляції контрольних процедур в портах. З цих двох новин заст. міністра інфраструктури Юрій Васьков розпочав свій виступ на I Міжнародній конференції «Зернові термінали: нові проекти, обладнання». Конференція, організаторами якої виступили видавничий дім «Порти України» та інформаційно-аналітичний центр BlackSeaTrans, відкрилася сьогодні в Одесі.


- Кілька днів тому вийшла чергова дерегуляційна норма, яка скасовує обов"язкову ветеринарну сертифікацію фуражних культур, включаючи кукурудзу,— повідомив учасникам форуму Ю. Васьков. — Це була спільна ініціатива Мінінфраструктури та бізнесу, нас підтримали МінАПК, Кабмін. Через місяць після підписання норма набирає чинності, і з цього моменту сертифікація за формою «Ф-2» не потрібна. Таким чином знято ще один бар"єр на шляху розвитку зерноекспорту … Друга важлива подія: вперше за… трирічну історію АМПУ, фінансовий план підприємства на 2016 рік затверджено, як і годиться за законодавством, у 2015 році. Документ підписаний прем"єром, опублікований, і це значить, що з 1 січня можна буде повноцінно у всіх акваторіях реалізовувати проекти розвитку, робити днопоглиблення і освоювати заплановані інвестиції.


За словами заст. міністра, сьогодні в Україні функціонують 13 континентальних морських портів проектною пропускною спроможністю 262 млн. тонн. У 2015 році сумарний обсяг перевалки в цих гаванях повинен скласти 150 млн. тонн. Для підвищення ефективності перевалки зернових вантажів, за словамиЮ. Васькова, Міністерство інфраструктури працює в трьох напрямках: дерегуляція контрольних процедур в морських портах, створення умов для розвитку державно-приватного партнерства при будівництві нових терміналів, розвиток внутрішніх водних шляхів як невід"ємної частини стратегії розвитку інфраструктури експорту зернових.

http://www.mtu.gov.ua/