ГоловнаКонтактиМапа сайта

  Оформлення ліцензії у паперовому вигляді нині —  необов’язкове  - 2015/11/23 

2015/11/23

      Лист ДРС від 26.10.2015 № 8205

      Державна регуляторна служба нагадала, що наразі ліцензія на провадження господарської діяльності, що підлягає ліцензуванню, оформлюється органом ліцензування в електронному вигляді. А саме — шляхом запису про рішення органу ліцензування щодо видачі ліцензії суб’єкту господарювання в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб — підприємців (далі — ЄДР).

      Але за бажанням здобувача ліцензії чи ліцензіата ліцензія (копія ліцензії) може бути видана й на паперовому носії.

      Отже, на сьогодні оформлення ліцензії як документа у паперовому вигляді є необов’язковим. Суб’єкт господарювання сам визначає, чи отримати йому ліцензію на бланку, чи достатньо наявності інформації в ЄДР про видану йому ліцензію. У зв’язку з необов’язковістю отримання ліцензій як документа у паперовому вигляді тепер немає потреби й одержувати дублікати та копії ліцензії.

      Відомство також звернуло увагу на те, що чинним законодавством не встановлено конкретних строків переоформлення ліцензії та прийняття рішення про відмову у її видачі. Проте, з позиції регулятора, надання зазначених адмінпослуг, за аналогією з прийняттям рішення про видачу ліцензії, має також здійснюватися у межах 10 робочих днів з дня одержання органом ліцензування відповідної заяви.


Головбух24