ГоловнаКонтактиМапа сайта

  Коментарі фахівців: Який порядок отримання дозволу для  здійснення митної брокерської діяльності з 28.06.2015?  -  2015/10/08 

2015/10/08

Який порядок отримання дозволу для здійснення митної брокерської діяльності з 28.06.2015?

    Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс 218.02

Коротка і повна відповіді ідентичні.

    Наказом Міністерства фінансів України від 04.08.2015 № 693, зареєстрованим у Міністерстві юстиції України 27.08.2015 за № 1036/27481 (далі – Наказ № 693), затверджено Порядок подання та розгляду заяв і надання дозволу на провадження митної брокерської діяльності та контролю за нею (далі – Порядок № 693); форму заяви про надання/переоформлення дозволу на провадження митної брокерської діяльності; форму заяви про анулювання/зупинення дії дозволу на провадження митної брокерської діяльності; форму Витягу з реєстру митних брокерів.

    Відповідно до п. 3 розд. І Порядку № 693 з метою провадження митної брокерської діяльності підприємства повинні отримати дозвіл на провадження митної брокерської діяльності (далі - Дозвіл), що надається Державною фіскальною службою України (далі – ДФС) та Адміністрацією Державної прикордонної служби України (далі - Адміністрація Держприкордонслужби) відповідно до поданої заяви про надання/переоформлення дозволу на провадження митної брокерської діяльності (далі - Заява про надання/переоформлення Дозволу), за формою, затвердженою Наказом № 693.

    Прийняття рішення про надання, переоформлення Дозволу спільною групою, створеною відповідно до наказу ДФС та Адміністрації Держприкордонслужби (далі - спільна група), та внесення відповідної інформації до реєстру митних брокерів здійснюється протягом 20 робочих днів з дня надходження до ДФС Заяви про надання/переоформлення Дозволу.

    Протягом трьох робочих днів з дня прийняття рішення про надання Дозволу Витяг з реєстру митних брокерів надається підприємству за формою, затвердженою Наказом № 693 (п. 7 розд. І Порядку № 693).

    З метою отримання та переоформлення Дозволу підприємство надсилає на адресу ДФС (04655, м. Київ, Львівська площа, 8) засобами поштового зв"язку або нарочно Заяву про надання/переоформлення Дозволу, яка заповнюється у друкованому вигляді за допомогою друкувального пристрою на аркуші паперу формату А4 та засвідчується підписом керівника підприємства або громадянина-підприємця та печаткою (за наявності) (п. 1 розд. ІІ Порядку № 693).

    Пунктом 4 розд. І Порядку № 693 встановлено наступне:

    підприємство, якому надано Доз?іл, включається до реєстру митних брокерів;

    дія Дозволу, наданого підприємству, поширюється на всі його відокремлені підрозділи;

    право використання Дозволу не може передаватись іншій особі.

    В свою чергу, митний брокер може розпочати декларування товарів з моменту включення його до реєстру митних брокерів (п. 5 розд. І Порядку № 693).

З інформаційних ресурсів Інтернету: http://zir.minrd.gov.ua/



MDoffice