ГоловнаКонтактиМапа сайта

  Митники та прикордонники знайшли спільні рішення щодо  унеможливлення створення черг у пунктах пропуску через  державний кордон на Львівщині  - 2015/08/05  

2015/08/05

   Найближчим часом в пункті пропуску «Шегині» українські митники та прикордонники проведуть експеримент щодо здійснення контрольних функцій у напрямі виїзду з України в єдиному приміщенні за принципом однієї зупинки (за аналогом роботи суміжної сторони). Експериментом також передбачено виділення додаткової смуги руху та за потреби, перерозподіл особового складу. Про це дійшли згоди в. о. начальника Львівської митниці ДФС Левко Прокіпчук та начальник Західного регіонального управління ДПСУ Володимир Плешко під час зустрічі в цьому пункті пропуску.

   В. о. начальника митниці зазначив, що бувають штатні ситуації, коли можливе накопичення транспортних засобів (літній період відпусток, передсвяткові дні, порушення роботи електричних та комп’ютерних мереж). Водночас тривале очікування на перетин кордону є неприпустимим явищем, про що свідчать звернення громадян на сервіс «Пульс», публікації в ЗМІ.

   Тож задля усунення цього явища прикордонники та митники вже вживають низку заходів. Зокрема подорожнім пропонують перетинати сусідні пункти пропуску, де немає черг, для чого роздають спеціальні буклети, інформацію про час очікування розміщено на сторінці «Західний кордон» у Фейсбуці. Також спільно з Львівською ОДА вирішується питання щодо встановлення інформаційних стендів на виїзді зі Львова про стан черг у пунктах пропуску.

   Посадовці також обговорили ситуацію в інших пунктах пропуску Львівщини, зокрема щодо черг та шляхів їх усунення.

Державна фіскальна служба України