ГоловнаКонтактиМапа сайта

  В трьох областях запрацює пілотний проект по  габаритно-ваговому контролю з відеофіксацією даних  -  2015/08/03 

2015/08/03

      В Полтавській та ще двох областях України запрацює пілотний проект по габаритно-ваговому контролю з відеофіксацією даних. Про це повідомив Міністр інфраструктури Андрій Пивоварський під час своєї робочої поїздки до Полтавської області 31 липня.

      Наразі зарплата працівника Укртрансінспекції ніяк не співвідноситься з сумами штрафів, які вони мають збирати за порушення вагових норм вантажівками. Тому хабарництво так широко поширене в цій сфері. «Поки ми не змінимо ситуацію по зарплаті, матимемо проблеми з дорогами і процвітаючу корупцію. Кожна гривня, зекономлена перевізником за рахунок перевантаженого авто, наносить шкоду дорозі на сім», - наголосив Міністр.

      «Усі результати зважування вантажівок мають фіксуватися на камеру. Протягом декількох тижнів ми будемо збирати інформацію та розповсюджувати її на інші області. Мені потрібно довести ефективність проекту Міністерству фінансів, щоб така практика запрацювала по всій країні, і інспектори змогли отримувати гідну заробітну плату», - зауважив Андрій Пивоварський.

      Також Міністр додав, що зараз у відомстві розробляють механізм додаткової компенсації для інспекторів та працівників ДАІ, аби вони мали мотивацію чесно виконувати свою роботу.


Кабинет Министров Украины