ГоловнаКонтактиМапа сайта

  В Держприкордонслужбі стартує пілотний проект на базі  підрозділів в аеропортах "Жуляни" та "Гостомель"  - 2015/07/30  

2015/07/30

      На виконання доручень Президента України щодо реформування правоохоронної системи, з 1 серпня на базі підрозділів Окремого контрольно-пропускного пункту «Київ» - підрозділу, що здійснює охорону кордону в столичних аеропортах Бориспіль, Жуляни та Гостомель, під гаслом: «Служити, захищати, допомагати» стартує пілотний проект.

      Його мета – підвищення рівня довіри суспільства до Держприкордонслужби, створення максимально комфортних умов для законослухняних громадян, які перетинають державний кордон України, підготовка прикордонника нової формації – патріотів, професіоналів своєї справи, які професійні інтереси та інтереси держави будуть ставити вище за особисті.

      Під час першого етапу буде повністю замінено особовий склад підрозділів, що виконують завдання в аеропортах «Жуляни» та «Гостомель».

      Оскільки підготовка інспектора прикордонної служби потребує певного рівня професійних навичок, а саме: знання паспортних документів та вміння розпізнавати підробки, вміння користуватися технічними засобами паспортного контролю, знання законодавства із прикордонних питань, до участі у першій хвилі відбору запрошуються лише військовослужбовці Держприкордонслужби, як діючі, так і мобілізовані, віком від 20 до 35 років з базовою або повною вищою освітою, з вільним володінням іноземною мовою та фізично виховані.

      Під час наступних етапів відбору у конкурсі матимуть змогу взяти участь усі бажаючі громадяни України, які відповідатимуть кваліфікаційним вимогам.

      Для того, аби взяти участь у конкурсі, військовослужбовцю потрібно з 1 по 20 серпня в електронному вигляді подати анкету-заяву, зразок якої розміщено на веб-сайті відомства (http://dpsu.gov.ua/ua/static_page/713.htm). За результатами вивчення анкет, здачі кваліфікаційних іспитів та співбесіди будуть відібрані військовослужбовці, які вподовж 2 місяців проходитимуть курс підготовки на базі Навчального центру Держприкордонслужби у Оршанці. Курс складається із спеціальних дисциплін, а також посилених програм іноземних мов та юридичної підготовки. Навчання проходитиме під контролем вітчизняних та іноземних спеціалістів.

      Грошове забезпечення інспекторського складу, який після навчання приступить до виконання службових обов’язків, становитиме не менше 8 тисяч гривень. Крім того, передбачається диференційоване преміювання за особисті досягнення.

      На період участі у конкурсі його учасники будуть забезпечені гуртожитками. Далі, в процесі служби вони матимуть можливість винаймати житло за державні кошти або отримати службову квартиру чи кімнату. Інспекторський склад також буде забезпечений новою і зручною формою одягу, розробленою за передовими стандартами.

      За результатами проекту реформа пошириться й на інші підрозділи ОКПП «Київ», а згодом – і всього відомства. Персонал новостворених підрозділів залишиться у статусі військовослужбовців і користуватиметься всіма передбаченими законодавством пільгами та соціальними гарантіями.

      Усі вимоги до кандидатів та порядок участі у конкурсі розміщено на відомчому веб-сайті.


Кабинет Министров Украины