ГоловнаКонтактиМапа сайта

  ДФС та бізнесом обрано єдиний вектор руху для імплементації  реформ  - 2015/07/29 

2015/07/29

   Що саме змінилося в оподаткуванні та роботі фіскальної служби розповів Голова ДФС України Роман Насіров під час сьогоднішньої зустрічі з представниками Європейської Бізнес Асоціації. Мова йшла, зокрема, про конкретні дії та плани, які вже імплементуються ДФС.

   Податкові накладні, відшкодування ПДВ, ефективна комунікація з платниками податків – це не повний перелік питань, які обговорювали учасники. «Важливо, щоб після цієї зустрічі всі сигнали від бізнесу були вирішені. Я особисто це контролюватиму», - наголосив Голова ДФС.

   Ще одне питання, яке хвилює бізнес спільноту – це корупція. Голова ДФС Роман Насіров запевнив, що вживаються жорсткі заходи з протидії цьому явищу. Особисто від себе він додав: «Хочу запевнити, що ні я, ні жодна людина з моєї команди не веде будь-яких домовленостей та не займається лобіюванням чиїхось інтересів. Хочу донести до всіх – таких вказівок не має, не було і не буде. Говорю про це публічно та відкрито. Про будь-які випадки – прошу звертатися до мене особисто».

   Наразі ДФС займається пошуком комплексних та системних рішень. З метою відновлення довіри бізнесу – буде створено мініофіс бізнес-омбудсмена, куди увійдуть нові люди, люди не з системи. Їх завдання – оперативно вирішувати питання, які найбільше турбують підприємців.

   Стосовно відшкодування ПДВ, за словами Голови ДФС, з метою виконання зобов’язань перед бізнесом ДФС вже ініційовано, Міністерством фінансів та Кабінетом Міністрів підтримано та передано до Верховної Ради законопроект про збільшення ліміту на відшкодування ПДВ: «Наразі в бюджеті значиться сума – 58 млрд. грн., так званого, ліміту на відшкодування ПДВ. Ми запропонували збільшити цю суму, при цьому взяли на себе зобов’язання зібрати більше ПДВ для того, щоб мати можливість на відшкодування. Я сподіваюсь, що Верховна Рада підтримає цей законопроект і в ДФС буде достатньо фізичних коштів для здійснення відшкодування в необхідних обсягах. Ми сьогодні працюємо над тим, щоб заборгованість з відшкодування ПДВ не зростала, - зазначив Голова ДФС, - щоб не було жодних закидів, чому комусь відшкодовують, а комусь ні. Ще раз наголошую – тут не діє система вибірковості. Ми просто діємо в межах цього ліміту. І щоб вирішити це питання – нам потрібно прийняття цього законопроекту».

   Також фіскальна служба спільно з Мінфіном працює над вирішенням питань стосовно переплат податку на прибуток. «Ми працюємо над рішенням щодо пошуку фінансового інструменту. Ми, зі свого боку, будемо прискорювати вирішення цієї проблеми. Разом з Мінфіном ми знайдемо ефективний механізм»,- запевнив Голова ДФС.

   Не дивлячись на широке коло проблем, які є в бізнесу, підприємці відзначили, що ДФС сьогодні відкрито веде діалог з ними і головне, що обидві сторони чують одна одну – є ефективна комунікація. Учасники подякували за постійність таких зустрічей та практичний результат – вирішення проблем.

   У свою чергу Роман Насіров запевнив представників бізнесу, що ДФС сьогодні переходить від розмов до практичної реалізації конкретних поставлених цілей: «Сьогоднішня зустріч – це підвереджує. Ми спільно з вами шукаємо збалансовані та ефективні рішення».

Державна фіскальна служба України