ГоловнаКонтактиМапа сайта

  Удосконалено Порядок переміщення товарів у пунктах пропуску  через кордон, що розташовані на території морських портів, під  час контейнерних перевезень  - 2015/07/24  

2015/07/24

   

КМ України
Постанова КМ
"Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України"
від 07.07.2015 N 491


Кабмін постановою від 07.07.2015 N 491 вніс зміни до Порядку переміщення товарів у пунктах пропуску через державний кордон, що розташовані на території морських портів України, під час контейнерних перевезень у прямому змішаному сполученні, якими, зокрема, уточнено, що огляд товарів може бути проведено за ініціативою декларанта або уповноваженої ним особи за погодженням з митним органом або за ініціативою митного органу у випадках, визначених ст. 338 Митного кодексу.

   Огляд, зважування, сканування товарів здійснюється у спеціально обладнаному місці на території портового оператора.

   Переміщення товарів до місць проведення митного огляду, сканування, зважування здійснюється виключно з використанням технологічного транспорту портового оператора.

   У разі функціонування в морському порту інформаційної системи портового співтовариства заявки на проведення огляду, зважування, сканування в електронному вигляді подаються декларантом або уповноваженою ним особою через зазначену систему.

   Крім цього, внесено зміни до постанов Кабміну від 05.10.2011 N 1031 "Деякі питання здійснення державного контролю товарів, що переміщуються через митний кордон України", від 21.05.2012 N 451 "Питання пропуску через державний кордон осіб, автомобільних, водних, залізничних та повітряних транспортних засобів перевізників і товарів, що переміщуються ними", від 21.05.2012 N 461 "Про затвердження переліку товарів, ввезення яких на митну територію України та/або переміщення територією України прохідним та внутрішнім транзитом здійснюється за умови обов"язкового надання митним органам забезпечення сплати митних платежів" та Положення про пункти пропуску через державний кордон та пункти контролю.

   Постанова набирає чинності через 45 днів з дня її опублікування, за винятком окремих змін, які набирають чинності з 1 січня 2016 року та з 1 червня 2016 року.

www.ligazakon.ua