ГоловнаКонтактиМапа сайта

  Роман Насіров: Сьогодні в країні є єдина позиція щодо  боротьби з контрабандою  - 2015/07/09 

2015/07/09

   Органи влади мають сьогодні реальну можливість працювати як єдина команда для подолання контрабанди та корупції. Про це заявив Голова ДФС Роман Насіров під час розширеної наради Президента Петра Порошенка з головами ОДА, яка відбулася 8 липня в м. Одеса.

   «Я дуже радий, що сьогодні у нас є єдина позиція щодо боротьби з контрабандою та корупцією. Про це свідчать напрями роботи керівництва Одеської області, Служби безпеки України, Прокуратури, МВД та ДФС. Ми можемо працювати як єдина команда і побороти це критичне явище», – наголосив Роман Насіров.

   За його словами, ДФС проводить активну роботу щодо боротьби з корупцією в своїх підрозділах. Так, зокрема, за останні два місяці було упереджено більше 10 млрд. грн. «схемного» податкового кредиту на стадії реєстрації податкових накладних. Під кримінальним провадженням перебуває 1,7 млрд. грн. виявленого легалізованого доходу, сума ПДВ за кримінальними провадженнями складає 2,8 млрд. грн.

   З незаконного обігу вилучено підакцизних товарів на суму 600 млн. грн. З вигодонабувачів конвертаційних центрів цього року стягнуто більше 300 млн. грн. По податковому компромісу в рамках кримінальних проваджень було сплачено майже 400 млн. грн., а по закінчених кримінальних провадженнях відшкодовано більше 400 млн. грн.

   Роман Насіров також відзначив роботу служби щодо створення спільного контролю та спільних пунктів пропуску на західному кордоні. За його словами, реалістичний строк побудови на західному кордоні спільних пунктів пропуску – два роки, але, враховуючи допомогу, яку може отримати ДФС у цьому напрямі, ця робота буде значно прискорена.

   Крім того, Голова ДФС схвально оцінив запровадження експерименту щодо фінансування інфраструктурних проектів.

   «Нами було розроблено пропозиції до законопроекту щодо внесення змін до Податкового кодексу, який передбачає проведення на Одещині експерименту щодо фінансування інфраструктурних проектів. Я підтримую цю ініціативу і ми спільно працюватимемо з губернатором Одеської області над збільшенням показників по митних надходженнях для того, щоб спрямувати ці кошти на конкретні проекти та побачити від них результати», – підкреслив Роман Насіров.

Державна фіскальна служба України