ГоловнаКонтактиМапа сайта

  З початку року на митному посту "Запоріжжя–центральний"  здійснено митне оформлення майже 170 тисяч тонн товару  -  2015/03/11 

2015/03/11

   Упродовж січня-лютого 2015 року на митному посту "Запоріжжя-центральний" оформлено понад 1000 імпортних митних декларацій та 1355 експортних. Середній час здійснення митних формальностей за імпортною декларацією склав 2 год. 30 хв., за експортною – 1 год. 04 хв.

   До Запорізького регіону ввезено більше 4 тис. тонн пальмової олії, 2 тис. тонн риби охолодженої та мороженої, 114 тонн насіння кукурудзи. В режимі експорту здійснено митне оформлення штучного корунду, гранітного щебеню, борошняних та кондитерських виробів, частин кузовів автомобілів та інших товарів загальною вагою понад 136 тис. тонн.

   Як повідомив начальник митного поста "Запоріжжя-центральний" Запорізької митниці ДФС Олександр Бєлінський, з метою виконання завдань із забезпечення наповнення Держбюджету України докладено максимум зусиль. Так, до Державного бюджету України перераховано понад 104 млн. грн.

   Загальний вантажообіг товарів, оформлених у митному режимі імпорту, склав понад 30 тис. тонн.

   Крім того, на митному посту забезпечено на належному рівні надання адміністративних послуг відповідно до Закону України від 06.09.2012 № 5203-VI "Про адміністративні послуги". Так, з початку року видано 36 свідоцтв про допущення дорожнього транспортного засобу до перевезення товарів під митними печатками та пломбами.

   Слід окремо зауважити, що керівництво Запорізької митниці ДФС та митного поста "Запоріжжя-центральний" в тому числі має готовність здійснювати активну взаємодію з громадськістю шляхом проведення круглих столів, зустрічей та тематичних семінарів з представниками бізнес-спільноти з питань своєчасного доведення до них змін у митному законодавстві, переваг застосування електронного декларування, обговорення проблемних питань та шляхів їх вирішення.

Державна фіскальна служба України