ГоловнаКонтактиМапа сайта

  Фіскальна служба 20 лютого представить Мінфіну концепцію  податкової реформи  - 2015/02/18 

2015/02/18

   Державна фіскальна служба 20 лютого презентує Міністерству фінансів України концепцію реформування податкової системи.

   Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомила міністр фінансів Наталія Яресько у вівторок, 17 лютого, на інвестиційному форумі в Києві.

   "ДФС у п"ятницю проведе презентацію (з реформування податкової системи - УНІАН). У цілому, ми говоримо про те, щоб зробити систему, яка більш ефективна, яка працювала б на обслуговування платників податків, а не як орган примушення. Необхідна організація (ДФС - УНІАН), яка мала б дати ефективність її роботи і з великими платниками, і з невеликими. Я думаю, що ви побачите зміни досить конкретні і досить швидко", - сказала Яресько.

   Також міністр зазначила, що не є прихильником єдиної і кардинальної податкової реформи.

   «Я не люблю ідею єдиної податкової реформи. Я не думаю, що вона може бути ефективною «одним махом». Це неможливо», - сказала вона.

   Також Яресько зазначила, що міністерство готове до дискусії з бізнесом про перегляд оподаткування і орендних ставок за користування надрами у видобувній промисловості.

   «Необхідно знайти компроміс між нашими фіскальними потребами і нашими потребами щодо стимулювання інвестицій у цих галузях. Ми готові до цього», - сказала міністр.

   Як повідомляв УНІАН, 31 грудня 2014 року президент України підписав закон про внесення змін до Податкового кодексу України про удосконалення податкового контролю за трансфертним ціноутворенням (№1264-1). Верховна Рада ухвалила цей закон 28 грудня. Він передбачає контроль за трансфертним ціноутворенням великих платників податків не лише за товаропотоками, але й за фінансовими операціями, а також забезпечення контролю у випадках, коли між компанією і кінцевим вигодонабувачем існує ланцюжок контрагентів.

УНИАН