ГоловнаКонтактиМапа сайта

  Анатолій Макаренко та представники ЄБА обговорили зміни у  митному законодавстві  - 2015/02/09 

2015/02/09

   Зміни у митному законодавстві, імпортні мита та заходи, необхідні для спрощення митних процедур, обговорили під час робочої зустрічі заступник Голови ДФС України Анатолій Макаренко та представники Європейської Бізнес Асоціації.

   Так, зокрема, Анатолій Макаренко поінформував присутніх про спрощення документальної процедури акредитації в митних органах. Тепер для того, щоб стати на облік у митних органах ДФС буде достатньо лише заяви керівника підприємства. Така процедура набуде чинності після проходження відповідного процедурного процесу у Міністерстві юстиції.

   Учасники зустрічі також розглянули питання щодо боротьби з контрабандою. За словами заступника Голови ДФС, потрібен комплексний підхід для боротьби з цим явищем, оскільки боротися з нею лише на кордоні – неефективно.

   «Боротьбу з контрабандою потрібно здійснювати всередині держави, переслідуючи контрабандистів за допомогою закону і економічних методів. Проводити спільні заходи з СБУ та МВС, які мають відповідні підрозділи. Держава зобов’язана демонструвати суспільству реальні дії і результат, публічно притягувати до відповідальності», – підкреслив Анатолій Макаренко.

   Особливу увагу присутніх викликало питання щодо ситуації з ведення бізнесу на сході країни. Так, у рамках прийнятого РНБО комплексу заходів для мінімізації фінансування сепаратизму, було проаналізовано діяльність та складено список підприємств, які працюють на території зони АТО. Бізнес-діяльність у зоні проведення антитерористичної організації регламентується виключно командуванням зони АТО і для того, щоб її провадити на цій території, платник повинен зареєструватися у зазначеному списку.

Державна фіскальна служба України