ГоловнаКонтактиМапа сайта

  Анатолій Макаренко зустрівся з представниками програми EXBS  - 2015/02/09 

2015/02/09

   3 лютого 2015 року заступник Голови ДФС Анатолій Макаренко і директор Департаменту міжнародних зв’язків Олег Овчінніков зустрілися з радником Програми з експортного контролю та безпеки кордонів Посольства США в Україні (EXBS) Девідом Сулаберідзе та координатором EXBS Оленою Вороніною.

   Учасники зустрічі обговорили потреби ДФС у залученні технічної допомоги в рамках Програми EXBS, зокрема, очікуване найближчим часом надходження нової установки «VACIS».

   Також під час зустрічі обговорювались питання співробітництва, використання наданих раніше технічних засобів митного контролю та було досягнуто домовленостей щодо подальшого отримання міжнародної технічної допомоги і організації низки навчальних і ознайомчих візитів у рамках Програми EXBS.

   Важливо зазначити, що загальний запланований бюджет cьомого етапу реалізації проекту в рамках Програми EXBS збільшено з 1 000 000 до 1 800 000 дол. США.

   Довідково: Програма EXBS спрямована на надання допомоги у створенні комплексної та надійної можливості із стримування, виявлення і затримки зброї масового знищення та/або пов’язаних з цим матеріалів на ділянках державного кордону України та основних морських портах. У рамках EXBSДФС бере участь у реалізації проекту «Надання технічної допомоги з метою посилення системи експортного контролю України та протидії розповсюдженню зброї масового знищення», метою якого є покращення системи експортного контролю та підвищення рівня безпеки кордонів з метою запобігання розповсюдженню зброї масового ураження, її компонентів та відповідних матеріалів.

Державна фіскальна служба України