ГоловнаКонтактиМапа сайта

  Всесвітня митна організація відзначила митників  - 2015/01/28  

2015/01/28

   26 січня заступник Голови Державної фіскальної служби України Анатолій Макаренко привітав своїх підлеглих з Міжнародним днем митника.

   «З підписанням у 2014 році Угоди про асоціацію між Україною та ЄС перед митними органами України відкрились не лише нові перспективи, але й постали завдання з приведення існуючого законодавства та практик у відповідність до європейських стандартів», - зазначив Анатолій Макаренко.

   За його словами, сьогодні ДФС активно працює над удосконаленням та спрощенням митних процедур, зокрема, щодо запровадження спільного контролю, інституту Уповноважених економічних операторів, активного розвитку та застосування системи аналізу ризиків, поліпшенням інфраструктури пунктів пропуску.

   Водночас Анатолій Макаренко зауважив, що митникам доводиться виконувати свої обов’язки в умовах великої відповідальності та значного психологічного тиску, часто ризикуючи власним життям. Адже від стабільного наповнення державного бюджету та ефективної протидії проникненню на територію країни зброї, диверсійного обладнання та «брудних» грошей, залежить захист економічної безпеки, подальший розвиток України та зміцнення її обороноздатності.

   «Наші працівники з честю справляються з поставленими завданнями. Про це свідчить наша спільна робота з партнерами з України та сусідніх держав, яка дозволила оперативно оформити гуманітарні вантажі з Німеччини, Польщі, Чехії. Завдяки злагодженій співпраці в такий нелегкий час для країни люди вчасно отримали вкрай потрібні для їхнього життя речі та провіант», - наголосив заступник Голови ДФС України.

   З нагоди святкування Анатолій Макаренко вручив почесні сертифікати Всесвітньої митної організації працівникам ДФС України за ефективну і віддану працю у сфері налагодження зв’язків на міжнародному та національному рівнях, а також у сприянні налагодженні діалогу з бізнес спільнотами в митній сфері.

   Довідково:

   26 січня 1953 року в Брюсселі головами митних служб 17 країн Європи була відкрита 1-а сесія Ради митного співробітництва. Враховуючи внесок Ради у (1994 році перейменована у Всесвітню митну організацію) у розвиток відносин між країнами, 26 січня 1983 році було засновано щорічне свято – Міжнародний день митника, яке святкують більш ніж 800 тис. митників у всьому світі. Наразі до складу ВМО входить 193 країни світу, серед яких і Україна, яка приєдналась у 1992 році.

http://sfs.gov.ua/