ГоловнаКонтактиМапа сайта

  Нацбанк заперечує плани ввести обмеження продажу валюти  -  2015/01/27 

2015/01/27

   Національний банк України (НБУ) заперечує наявність планів по введенню обмеження продажу валюти тільки під критичний імпорт. Про це повідомляється на сторінці НБУ на сторінці у Facebook, передає УНН.
"Інформація, поширена у ЗМІ про нібито запланованих обмеженнях продажу валюти банкам тільки під контракти підприємств, що здійснюють критичний імпорт, не відповідає дійсності", - йдеться в повідомленні.
Разом з тим в повідомленні наголошується, що на нараді з керівниками найбільших банків, що відбулося 26 січня, особлива увага приділялася питанню подальшого курсоутворення.
"Для усунення множинного курсу, що склався на ринку, обговорювалися можливі нові механізми пошуку рівноважного курсу. Ми хочемо, щоб на ринку існував єдиний реальний і ефективний курс", - зазначається в повідомленні.
Нагадаємо, у грудні 2014 року НБУ на три місяці продовжив дію низки адмінінструментів регулювання валютного ринку. Антикризові заходи діятимуть до 2 березня 2015 року.
Зокрема йдеться про продовження дії обмежень за окремими готівковими операціями фізичних осіб: купівлі готівкової іноземної валюти, видачі готівкових коштів з використанням платіжних карток, переказ іноземної валюти в Україну та за її межі, отримання коштів з поточного чи депозитного рахунку тощо.

УНН