ГоловнаКонтактиМапа сайта

  Правительство Украины готово подписать Соглашение с  Правительством США для повышения уровня соблюдения  международного налогового законодательства и выполнения  положений Закона США о налогообложении иностранных счетов  (FATCA)  - 2015/01/05 

2015/01/05

   Сполученими Штатами Америки прийнято Закон «Про податкові вимоги до іноземних рахунків» (FАТСА), який набрав чинності з 1 січня 2013 року. Цим законом передбачені вимоги до іноземних фінансових організацій, зокрема щодо необхідності укладення спеціальної угоди з Податковою службою Сполучених Штатів Америки для здійснення контролю за наявними рахунками, які відкриваються платниками податків США у фінансових організаціях інших країн світу та стосовно їх зобов’язань інформувати про такі операції Податкову службу США.

   Міністерство фінансів України, з метою підвищення рівня дотримання міжнародного податкового законодавства, підтвердило наміри України підписати до 31 грудня 2014 року вище наведену Угоду між Урядом США та Урядом України, про що 1 липня 2014 року було повідомлено Американську сторону і надіслано проект цієї Угоди на погодження.

   Урядом США підготовлено спеціальне повідомлення 2014-38 щодо особливостей застосування Закону «Про податкові вимоги до іноземних рахунків» (FАТСА) до фінансових установ окремих країн. З зазначеним повідомленням можна ознайомитись за такою адресою: http://www.irs.gov/pub/irs-drop/a-14-38.pdf.

   Згідно з зазначеним повідомленням, не зважаючи на непідписання міжурядової Угоди до 1 січня 2015 року, фінансові установи України не підпадатимуть під санкції щодо вилучення коштів в рамках FАТСА, які повинні були б застосовуватися з 1 січня 2015 року. Однак, фінансові установи України, які ще не пройшли реєстрацію в службі внутрішніх надходжень США (IRS), як і раніше повинні це зробити до 1 вересня 2015 року – терміну, з якого починається обов’язкове звітування фінансових установ перед відповідними державними службами США.

   По материалам: Міністерство фінансів України

Бухгалтер 911