ГоловнаКонтактиМапа сайта

  Найбільша кількість порушень митних правил фіксується при  переміщенні через кордон продовольчих та промислових товарів  -  2014/12/22 

2014/12/22

   Протягом січня - листопада поточного року митницями Державної фіскальної служби України порушено понад 13,9 тис. справ про порушення митних правил на загальну суму 529,2 млн. гривень. З них у 7,6 тис. справ тимчасово вилучено предмети порушень на суму майже 345,6 млн. гривень.

   За цей період на митних постах України зафіксовано майже 7,1 тис. випадків переміщення через митний кордон товарів, валюти та транспортних засобів з порушенням митного законодавства.

   Серед них – майже 6,4 тис. випадків переміщення продовольчих та промислових товарів на загальну суму понад 235 млн. гривень, 510 випадків незаконного переміщення валюти на суму понад 73,5 млн. гривень та 212 випадків порушення митного законодавства при переміщені транспортних засобів на суму майже 30,7 млн. гривень.

   Зокрема, у листопаді поточного року до зони діяльності митного поста „Ягодин” прибув автомобіль марки „Lifan” під керуванням нашої співвітчизниці. Під час огляду транспортного засобу, який прямував з України до Польщі, та особистих речей громадянки було виявлено п`ять мішків з бурштином різного розміру та кольору. Загальна вага знахідки – понад 43 кг, вартість становила понад 361 тис. грн.

   А в автомобілі „Mercedes - Benz” серед особистих речей нашого співвітчизника, який прямував з Польщі, у пункті пропуску „Угринів” Львівської митниці ДФС було виявлено промислових товарів на майже 1 млн. грн.

   За вказаними фактами було складено протоколи про порушення митних правил, а всі виявлені матеріальні цінності тимчасово вилучено.

Державна фіскальна служба України