ГоловнаКонтактиМапа сайта

  Митники бояться, що з України вивезуть всі дерева  -  2014/12/08 

2014/12/08

   Українська митниця пропонує невідкладні заходи щодо недопущення тотального вивезення з України деревини, про це повідоляє прес-служба Анатолія Макаренка.

   За даними митної статистики за січень-вересень цього року експорт паливної деревини становить 1 млн. 358 тис. тонн, що на 27% перевищує аналогічний показник 2013 року.

   Ліс, який вирубують, майже не надходить на підприємства для його подальшої переробки, а практично повністю експортується як деревина. Цілком очевидно, що ситуація, яка склалася з експортом лісоматеріалів, має негативні наслідки для України в контексті економічного, екологічного та соціального аспектів.

   З огляду на викладену проблему заступник Голови ДФС Анатолій Макаренко пропонує невідкладно вжити ряд конкретних заходів, серед яких:

   - ліцензування та квотування експорту деревини та опрацювання питання стосовно можливості встановлення експортного мита на цей товар;

   - внесення змін до Податкового кодексу України.

   Одним із напрямів врегулювання питання стосовно вивезення деревини Державна фіскальна служба України вбачає віднесення до об’єктів оподаткування збором за спеціальне використання лісових ресурсів деревини (як обробленої, так і необробленої), що вивозиться за межі митної території України у митному режимі експорту або переробки за межами митної території. Визначення деревини, яка вивозиться, об’єктом оподаткування зазначеним збором потребує внесення відповідних змін до розділу XVII «Збір за спеціальне використання лісових ресурсів» Податкового кодексу України.

   - внесення змін до Тимчасового порядку видачі сертифіката про походження лісоматеріалів та виготовлених з них пиломатеріалів.

http://socportal.info/