ГоловнаКонтактиМапа сайта

  РФ починає торговельну війну з Литвою? Обмежений перетин  кордону  - 2014/11/24 

2014/11/24

      Росія може заборонити ввіз і вивіз із Литви товарів, які перевозяться литовськими транспортними компаніями.

      Про це стало відомо з листування представників російської митниці з клієнтами, повідомляють литовські ЗМІ.

      "Товари, країною походження яких є Литва, а також товари, які ввозяться в Литву, і товари, що перевозяться литовськими транспортними компаніями, не пропускатимуть, поки не буде спеціальних вказівок", - йдеться в одному з таких листів, який цитує видання Delfi.

      Видання цитує представника прикордонної служби Гієдріса Мішутіса, який запевнив, що обмеження з російської сторони, які було введено наприкінці минулого тижня, в у понеділок вранці продовжували діяти.

      Водночас машини з російськими номерами перетинають кордон без проблем - їх не затримують на російському боці, підкреслюють у Вільнюсі.

      Як відомо, Росія межує з Литвою виключно на кордоні Калінінградської області. Ця проблема існує на всіх чотирьох пропускних пунктах, стверджує литовська влада.

      Водночас частина джерел спростовує повідомлення про масштабні обмеження. Асоціація перевізників Литви каже, що не відчуває суттєвих проблем у перетин кордону. За версією прикордонної служби, в понеділок черга зменшилася, оскільки литовські водії були повідомлені про проблеми.

      Джерела агенції не вказали, чому заборонено перевезення вантажів. У прес-службі Федеральної митної служби РФ заявили, що немає інформації з цього питання.

      Нагадаємо, у вихідні на литовсько-російському кордоні утворилася черга з автомобілів з литовськими номерами. Їх піддавали ретельному обшуку, при цьому автомобілі з російськими номерами перетинали кордон безперешкодно.

      Крім того, як повідомляє BNS, в МЗС Литви викликали посла РФ Олександра Удальцова для надання роз"яснень з приводу ситуації, що склалася.


Економічна правда