ГоловнаКонтактиМапа сайта

  За 9 місяців поточного року тернопільськими митниками  складено 66 адміністративних протоколів про порушення митних  правил  - 2014/11/10 

2014/11/10

   За підсумками січня-вересня цього року шляхом здійснення заходів щодо запобігання митним правопорушенням працівниками Тернопільської митниці ДФС складено 66 адміністративних протоколів про порушення митних правил на загальну суму майже 573 тис. грн та вилучено предметів правопорушення попередньою вартістю 395,5 тис. гривень.

   У звітному періоді митницею розглянуто 52 справи про порушення митних правил, притягнуто до відповідальності винних осіб з накладенням штрафів на загальну суму 413,7 тис. гривень.

   Також дієвим заходом у напряміу запобігання виникненню митних правопорушень є використання інформаційної бази даних системи управління ризиками. Вона запроваджена з метою забезпечення функціонування системи управління ризиками при митному оформленні товарів, що імпортуються на митну територію України.

   Зокрема, працівники Тернопільської митниці ДФС спільно з іншими контролюючими службами області на підставі планів взаємодії здійснюють заходи, спрямовані на виявлення митних правопорушень.

   Відтак з початку року спільно з працівниками Державтоінспекції Тернопільщини проведено дві спецоперації на автошляхах області та складено два протоколи про митні правопорушення. Один протокол складений відповідно до ч. 2 ст. 469 Митного кодексу України та стосується користування транспортним засобом без дозволу митного органу. Ще один – відповідно до ч. 3 ст. 470 Митного кодексу за перевищення строку доставки транспортного засобу до митного органу призначення.

   Окрім цього, пріоритетним напрямом у боротьбі з митними правопорушеннями є аналітично-пошукова робота, яка полягає у проведенні відповідних заходів щодо аналізу інформації митного оформлення товарів та транспортних засобів, на основі якої здійснюються запити до митних органів іноземних країн з метою виявлення фактів порушень митного законодавства. Зокрема, у вересні поточного року працівниками оперативного відділу боротьби з контрабандою та порушеннями митних правил направлено запит до митних органів іноземних держав з метою встановлення законності здійснення зовнішньоекономічної операції із ввезення на митну територію України товару – сировини для виробництва текстильних виробів.

Державна фіскальна служба України