ГоловнаКонтактиМапа сайта

  Ігор Білоус представив нових керівників Головного управління  та митниці ДФС Тернопільщини  - 2014/10/28  

2014/10/28

   Голова Державної фіскальної служби України Ігор Білоус, сьогодні, 27 жовтня, представив колективу нових керівників Головного управління ДФС у Тернопільській області та Тернопільської митниці. Ці посади відповідно зайняли Ігор Комендат та Володимир Марцинюк.

   «Ми з вами живемо у складні часи, і, зрозуміло, що без реформ ніякого розвитку ситуації на краще та руху вперед не буде. Відповідно, нас чекають великі зміни як в адмініструванні податків, так і в стосунках з бізнесом. Проте головне, що ми маємо зробити, - це змінити ментальність і працівників фіскальної служби, і бізнесу, ліквідувати будь-які можливі варіанти корупції», – наголосив Ігор Білоус.

   За його словами, з новими реформами дуже багато повноважень буде передано на місцевий рівень, тому місцеві бюджети отримають додаткові кошти для розвитку свого регіону, водночас значно підвищиться й відповідальність на рівні області.

   Значні зміни відбудуться у спрощеній системі оподаткування – замість нинішніх шести груп планується створити три, а для спрощенців буде введено мораторій на перевірки протягом двох років. Крім того, планується запровадження для усіх груп, окрім першої, обов’язкове застосування реєстраторів розрахункових операцій.

   Реформа торкнеться й єдиного соціального внеску, ставки якого будуть значно знижені, що допоможе вивести заробітні плати з тіні. Це особливо актуально для Тернопільщини як аграрної області, адже в сільському господарстві задіяно чимало працівників, які офіційно не оформлені.

   «В країні триває епоха змін і від нас з вами зараз дуже багато залежить. Потрібно не лише забезпечувати стабільні надходження до бюджету, але й ефективно працювати над змінами безпосередньо у системі. Потрібно подолати стереотип, що наша служба – це служба корупціонерів та людей, які тиснуть на бізнес. Не змінивши цей стереотип – не змінимо нічого. Я думаю, нові керівники зможуть це зробити», – додав Ігор Білоус.

   У свою чергу Ігор Комендат та Володимир Марцинюк пообіцяли докласти значних зусиль для виконання усіх завдань, які поставлені керівництвом перед органами ДФС Тернопільщини.

Державна фіскальна служба України