ГоловнаКонтактиМапа сайта

  Житомирські митники склали 299 протоколів про порушення  митних правил на суму 4,7 млн. грн.  - 2014/10/17  

2014/10/17

   У січні-вересні поточного року житомирські митники виявили 16 протиправних діянь, відповідальність за які передбачена ст. 201, 263, 305, 309 Кримінального Кодексу України (попереджено незаконні переміщення через митний кордон України зброї, у т. ч. вогнепальної, наркотичних засобів, психотропних речовин та прекурсорів). Про це повідомляє начальник Житомирської митниці ДФС Сергій Гринчук.

   Найбільш поширеними порушеннями митних правил є переміщення товарів через митний кордон України з приховуванням від митного контролю та недекларування товарів. Загалом з початку року порушено 299 справ про порушення митних правил на суму 4,7 млн. грн.

   У результаті дій працівників митниці протягом 2014 року не допущено 19 фактів незаконного переміщення наркотичних засобів, психотропних речовин та прекурсорів.

   З незаконного обігу вилучено майже 5 кг. психотропних та наркотичних речовин.

   За результатами розгляду судом справ прийнято 143 рішення про застосування конфіскації предметів правопорушення на суму 3,1 млн. грн. та накладення на правопорушників штрафів на суму 3 млн. грн.

   Розглянуто 122 справи про порушення митних правил, на правопорушників накладені штрафи на загальну суму 747,8 тис. грн. Крім цього, укладено одну мирову угоду за зверненням особи, яка вчинила порушення митних правил та звернулася із заявою до митниці з проханням про припинення справи про порушення митних правил шляхом компромісу.

Державна фіскальна служба України