ГоловнаКонтактиМапа сайта

  Держветфітослужба ввела тимчасову заборону на переміщення  вантажів із Криму  - 2014/10/13 

2014/10/13

   У зв’язку з неординарною ситуацією, що склалася нині в АР Крим, — створення вільної економічної зони «Крим» із особливим режимом провадження економічної діяльності на тимчасово окупованих територіях України, є неможливим здійснення заходів державного ветеринарно-санітарного контролю та нагляду за епізоотичною ситуацією, об’єктами ветеринарно-санітарного нагляду, виконанням обов’язкових протиепізоотичних заходів і програм контролю за здоров’ям тварин.

   Відповідно до повідомлень Міжнародного епізоотичного бюро та Россільгоспнагляду, на території Російської Федерації постійно реєструються випадки особливо небезпечних хвороб тварин і птиці (африканська чума свиней, ящур, високопатогенний грип птиці), нестабільною є також ситуація й на території Митного союзу. Так, на території Росії припинено обіг партії м’ясної продукції виробництва Білорусі, у якій виявлено геном збудника африканської чуми свиней.

   Беручи до уваги викладене, а також безконтрольне переміщення через Керченську переправу об’єктів ветеринарно-санітарного нагляду, зваживши ризики, що створюються для епізоотичного благополуччя території України, здоров’я та життя населення, Держветфітослужба України із 13.10.2014 р. розпорядженням Головного державного інспектора ветеринарної медицини України від 10.10.2014 р. № 129 уводить тимчасову заборону переміщення вантажів, які підлягають державному ветеринарно-санітарному контролю, із території АР Крим і м. Севастополя в інші області України, а також транзит зазначених вантажів через їхню територію.

Интерактивная бухгалтерия