ГоловнаКонтактиМапа сайта

  Завдяки існуючій системі контролю безпечності м'яса та  м'ясних виробів українські споживачі забезпечені якісною  продукцією  - 2014/09/29 

2014/09/29

      За перше півріччя 2014 року спеціалістами ветеринарної медицини при здійсненні державного ветеринарно-санітарного контролю та нагляду за безпечністю харчових продуктів тваринного походження, що виробляються та реалізуються в Україні, було проведено понад 268 млн. експертиз. Зокрема, перевірено 170,2 тис гол великої рогатої худоби, 1,765 млн. голів свиней, 265,9 млн. голів птиці та 2,7 тис. голів інших видів тварин.

      При цьому було не допущено до реалізації 3001,9 тонн небезпечної сировини та готових харчових продуктів.

      Таким чином, постійний контроль безпечності м’яса та м’ясних продуктів Держветфітослужбою України дає можливість уникнути харчових отруєнь, ускладнення епізоотичної та епідеміологічної ситуації в державі та забезпечити споживачів якісною продукцією. Наприклад, такі хвороби, як чума великої рогатої та дрібної рогатої худоби, контагіозна плевропневмонія великої рогатої худоби, везикулярний стоматит, африканська чума коней в Україні не реєструвалися ніколи. Останній випадок ящуру в Україні зареєстровано в 1988 році, а з 1992 року в країні припинена вакцинація тварин проти ящуру.

      Африканська чума свиней мала місце в 2012 році в Запорізькій, а в 2014 – в Луганській та Чернігівській областях. Але завдяки злагодженій роботі Державної служби ветеринарної медицини, органів виконавчої влади та місцевого самоврядування не було допущено розповсюдження хвороби.

   в

Кабинет Министров Украины