ГоловнаКонтактиМапа сайта

  Держприкордонслужба нагадує громадянам України про зміну  правил в’їзду до АР Крим  - 2014/09/18 

2014/09/18

      Державна прикордонна служба України нагадує, що з 8 вересня 2014 року змінено правила в’їзду громадян України на тимчасово окуповану територію України, в тому числі й дітей. Тепер дозвіл на в’їзд на тимчасово окуповану територію України буде надаватися лише у разі наявності документів, що посвідчують особу та підтверджують громадянство України. Зокрема, діти, які не досягли 16-річного віку, зобов’язані слідувати за паспортом громадянина України чи проїзним документом дитини.

      Це нововведення пов’язане з практичним виконанням Закону України «Про забезпечення прав і свобод громадян та правовий режим на тимчасово окупованій території України».

      Варто також зазначити, що документи, які посвідчують особу та підтверджують громадянство України, визначені у пункті першому частини першої статті 13 Закону України «Про Єдиний державний демографічний реєстр та документи, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус».

      Також у разі слідування дитини віком до 14 років з одним із батьків або у супроводі інших осіб необхідна згода другого з батьків або обох батьків.

      Крім того, необхідно звернути увагу, що дозвіл на в’їзд з тимчасово окупованої території України громадянам України, які не досягли 16-річного віку, буде надаватися за наявності документів, за якими вони виїхали з материкової частини України.


Кабинет Министров Украины