ГоловнаКонтактиМапа сайта

  На Київській міжрегіональній митниці оформлено понад 900 тонн  вантажів гуманітарної допомоги  - 2014/09/11  

2014/09/11

   З початку поточного року співробітниками Київської міжрегіональної митниці оформлено 911 тонн гуманітарних вантажів загальною вартістю понад 84 мільйони гривень. Через загострення ситуації на сході України у 2014 році найбільш типовими вантажами гуманітарного призначення, що проходили митний контроль у Києві, стали: захисні шоломи, матраци для транспортування поранених, одяг, взуття, предмети гігієни, продукти харчування, вироби медичного призначення та лікарські засоби, канцелярські товари, релігійна література тощо.

   Слід зазначити, що на сьогодні гуманітарний товар пропускається через митний кордон України у першочерговому порядку без обов’язкового попереднього митного декларування та без сплати митних платежів, передбаченого розділом X Митного кодексу України, за умови наявності його отримувача у Єдиному реєстрі отримувачів гуманітарної допомоги.

   Нагадаємо, Кабінетом Міністрів України 15 серпня 2014 прийнято постанову № 347, якою внесено часткові зміни до Порядку митного оформлення вантажів гуманітарної допомоги, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 22 березня 2000 р. № 544.

   Вказаними змінами встановлено, що на період проведення антитерористичної операції пропуск через митний кордон України, декларування та митне оформлення гуманітарного товару, який надається Міжнародним Комітетом Червоного Хреста, Всесвітньою організацією охорони здоров’я, Організацією Північноатлантичного договору (НАТО), ООН, здійснюється за місцем перетину митного кордону України шляхом подання товаросупровідних документів та без застосування заходів нетарифного регулювання зовнішньоекономічної діяльності. При цьому положення

Державна фіскальна служба України