ГоловнаКонтактиМапа сайта

  ДФСУ: Щодо автономного преференційного торговий режиму ЄС для  України  - 2014/09/05 

2014/09/05

РОЗ"ЯСНЕННЯ

Співпраця з ЄС

   Із 23 квітня діє автономний преференційний торговий режим ЄС для України, який передбачає одностороннє зменшення або скасування мит на українські товари. Так Євросоюз підтримав економіку України. До 1 листопада 2014 року триватиме застосування автономних торговельних преференцій, але знижені та нульові ставки мита діятимуть і далі.

   Нагадуємо, що скасовано мито для 94,7 % обсягу промислових товарів і для 83,4 % товарних позицій сільськогосподарської продукції. 15,9 % сільгосппродукції підпадає під нульові тарифні квоти, зокрема яловичина, свинина, баранина, м"ясо птиці, яйця, молоко, йогурти, вершкове масло, молочні пасти, пшениця, ячмінь, кукурудза, овес, мед, цукор-сирець, карамель, глюкоза, крохмаль, манітол, гриби, томати, часник, сік виноградний, спирт етиловий. Інформацію про тарифи та квоти розміщено на сайті Міністерства економічного розвитку і торгівлі.

   Для використання преференційного торгового режиму з Євросоюзом необхідно:

   - отримати сертифікат походження EUR.1 (видає Торгово-промислова палата України (ТПП) та її регіональні підрозділи. ЄС залишає також можливість використання умов експорту в рамках режиму GSP, який діє нині для України та для використання якого необхідно отримати сертифікат форми А. Відповідні сертифікати видає також ТПП);

   - ознайомитися з правилами походження товарів з Регламенту Європейської комісії N 2454/93 (інформація про отримання сертифіката EUR.1 та умови торгівлі розміщені на сайті ТПП (Послуги / Оформлення сертифікатів про походження товарів. Підтвердження країни походження товарів, що експортують з України, та видача відповідних сертифікатів походження (Сертифікат EUR.1 в рамках автономних торгових преференцій Європейського Союзу).

   Діє онлайн-сервіс ЄС "Служба підтримки експорту" www.exporthelp.europa.eu. Сервіс створено Єврокомісією для того, щоб надавати безкоштовний доступ до інформації стосовно умов експорту в країни ЄС. Цей онлайн-сервіс містить інформацію про умови торгівлі з Євросоюзом, зокрема стосовно чинних мит, преференційних торговельних угод, статистичних даних, інших специфічних вимог до продукції.

   Головне управління Міндоходів у м. Києві


Державна фіскальна служба України