ГоловнаКонтактиМапа сайта

  Понад 84 відс. оформлених за 7 місяців поточного року митних  декларацій – електронні  - 2014/09/02 

2014/09/02

   З початку року митницями Державної фіскальної служби оформлено 1 757 тис. митних декларацій, з яких 1 480,7 тис. – в електронній формі.

   Серед загальної кількості електронних митних декларацій, оформлених протягом 7 місяців, більшість складають імпортні – 460,3 тис. шт. Експортних декларацій електронкою оформлено за цей період 422,8 тис. шт., транзитних – 83,8 тис. шт., інших – 513,8 тис. шт.

   Крім того, з травня 2013 року митниці Державної фіскальної служби запровадили оформлення товарів за електронними попередніми митними деклараціями типа „ЕА”. За січень – липень 2014 року було оформлено 19,9 тис. таких митних декларацій.

   Нагадаємо, що електронні попередні митні декларації типу „ЕА” використовуються для випуску у вільний обіг товарів, що ввозяться в Україну одразу після перетину ними державного кордону без пред`явлення цих товарів внутрішній митниці.

   При оформленні таких товарів використовується автоматизована система, за допомогою якої митні процедури та взаємодії з декларантами максимально автоматизовані.

   Автоматизація здійснення митних процедур мінімізує так званий „людський фактор” а також прискорює та спрощує процес проходження митного контролю й оформлення.

   Електронна попередня декларація типу „ЕА” дозволяє випуск у вільний обіг товарів, окрім підакцизних, поштових, а також тих товарів, умови ввезення яких відмінні від вищезазначених режимів, або товарів, ввезення яких відбувалося частинами (у т.ч. у зв`язку з переміщенням у декількох транспортних засобах чи контейнерах).

Державна фіскальна служба України