ГоловнаКонтактиМапа сайта

  В уряді сказали, коли знімуть обмеження на білоруський  імпорт  - 2014/08/07 

2014/08/07

   Білоруські товари повернуться, якщо Мінськ розблокує український експорт - П ятницький

      Уряд України призупинить обмеження щодо ввезення білоруських товарів у разі, якщо Мінськ розблокує всі поставки вітчизняної продукції.

      Про це повідомив урядовий уповноважений у справах європейської інтеграції Валерій П"ятницький під час брифінгу, передає кореспондент Укрінформу.

      «Після консультації з нашими товаровиробниками ми вирішили призупинити санкції щодо білоруських товарів. Проте це відбудеться лише в тому випадку, якщо Мінськ розблокує всі поставки української продукції»,- зазначив П"ятницький.

      За його словами, білоруси порушили угоду про вільну торгівлю, коли застосували до деяких українських виробників процедуру ліцензування. «Хоча Білорусь не є членом СОТ, проте Росія, вступаючи в цю організацію, зобов"язалася, що країни Митного союзу будуть виконувати ці правила», - заявив урядовий уповноважений.

      Він наголосив, що Мінськ уже зробив низку кроків із виправлення ситуації. «Білорусь внесла зміни до певних постанов», - сказав П"ятницький.

      При цьому він зазначив, що на сьогодні обмеження з білоруського боку продовжують діяти, і український експорт поки не відновлено.

      "Хоча наші обмежувальні заходи введені до 2016 року, вони можуть бути в будь-який момент відновлені за скаргою українського виробника про порушення умов", - наголосив урядовий уповноважений.

      Нагадаємо, Білорусь застосувала ліцензування до таких українських товарів: кондитерські та скляні вироби, мука, пиво, цемент. У відповідь Київ також запровадив обмежувальні заходи - з 26 липня Україна ввела спецмита на молочні продукти, солодощі та пиво з Білорусі.

      


Укрінформ