ГоловнаКонтактиМапа сайта

  Ігор Білоус: „Українська митниця надійно захищає і захищатиме  економічний суверенітет України!”  - 2014/07/15  

2014/07/15

   Про це Голова Державної фіскальної служби України Ігор Білоус заявив під час урочистого відкриття відділу митного оформлення №3 митного посту „Східний” Київської міжрегіональної митниці ДФС України.

   „І цей пункт – ще одна цеглина у зміцненні нашого митного кордону. Це ще один крок на зустріч бізнесу, створення оптимальних умов для роботи усіх експортерів та імпортерів. Хочу подякувати всім, хто доклав зусиль задля зведення цього сучасного об’єкту”, - сказав Ігор Білоус.

   Новий митний термінал займає площу 54 тис. кв. м., є одним з найбільших у Європі та оснащений за останнім словом техніки. Зокрема, встановлені на в`їзді сканери дозволяють автоматично фіксувати та ідентифікувати номери прибуваючих вантажівок та вносити їх до єдиної бази. Також за допомогою відео - спостереження інспектор має змогу постійно спостерігати за процесом митного оформлення. Таким чином, за словами Голови фіскальної служби, робота митниці повністю автоматизована, що дозволяє уникнути так званого „людського фактору” та корупційних дій.

   „Ми будемо постійно зміцнювати нашу митницю. Робити ми будемо це не лише завдяки сучасному технічному оснащенню, а і за допомогою жорсткої боротьби з корупцією, як усередині відомства, так і навколо. Завдяки спільним зусиллям з СБУ, Генпрокуратурою та МВС ми це зробимо. На митниці будуть працювати лише спеціалісти, які відповідають головним критеріям: професійність, порядність, відданість своїй справі та державі. Наша мета – ніякої контрабанди! Ні чорної, ні сірої, ні синьої контрабанди, ні будь-якого іншого кольору не буде”, - наголосив Ігор Білоус.

   Також під час екскурсії новим логістичним центром керівництво ДФС презентувало поки що єдині в Україні митні склади з автоматичним регулюванням температури від + 2 до – 25 градусів за Цельсієм, що дозволяє зберегти усі якісні характеристики вантажів під час зберігання та митного оформлення.

   Крім зазначеного, у новому комплексі діє система „єдиного офісу”. Тобто усі необхідні для проходження митного контролю служби (ветеринарна, фіто – санітарна тощо) знаходяться у одному приміщенні, що зменшує час проходження контролю та безперечно покращує якість сервісу.

   На завершення Голова Державної фіскальної служби подякував усім працівникам митниць, які допомагають державі своєю наполегливою працею, особливо у такі складні для країни часи.

   „Користуючись нагодою, хотів би подякувати митникам, які працюють на східному кордоні нашої держави. Їхня мужність є прикладом відданості та патріотизму, які заслуговують на повагу! І хочу сьогодні сказати усім, хто думає проскочити крізь митницю, що ми цілодобово, з дня у день, контролюємо ввірену нам ділянку. Хочу ще раз усіх привітати з відкриттям цього нового пункту і наголосити: Для мене і для очолюваної мною Державної фіскальної служби „Жити по-новому” – це жити чесно, справедливо, за Законом! Жити по-новому – це жити краще, ніж ми жили!”, - підкреслив Ігор Білоус.

Міндоходів