ГоловнаКонтактиМапа сайта

  Положення про порядок та умови торгівлі інвалютою зазнало  змін  - 2014/07/11 

2014/07/11

   

Національний банк
Постанова
"Про внесення змін до деяких нормативно-правових актів Національного банку України"
від 16.06.2014 N 360

Нацбанк постановою від 16.06.2014 N 360 вніс зміни до Положення про порядок та умови торгівлі іноземною валютою, якими доповнено перелік документів, що підтверджують джерела походження гривень, на підставі яких фізособи-нерезиденти купують інвалюту з поточних рахунків з метою переказу за межі України. Так, до зазначеного переліку включено:

   виписку (довідку) уповноваженого банку про зарахування коштів у гривнях, перерахованих із поточного рахунку, який був раніше відкритий фізособі - резиденту, на поточний рахунок цієї фізособи, яка набула статус нерезидента у зв"язку з виїздом за кордон на постійне місце проживання;

   виписку (довідку) уповноваженого банку про зарахування коштів у гривнях, перерахованих на поточний рахунок фізособи - нерезидента із вкладних (депозитних) рахунків (у тому числі нараховані відсотки) за договором банківського вкладу (депозиту), укладеним фізособою - резидентом до набуття нею статусу нерезидента.

   Крім цього, із Правил функціонування Системи підтвердження угод на міжбанківському валютному ринку України Національного банку України та перерахування (зарахування) коштів за окремими операціями з іноземною валютою і банківськими металами виключено положення, яким передбачено право Нацбанку обмежувати роботу уповноваженого банку в Системі підтвердження угод у разі виявлення в його діяльності операцій, що призводять до дестабілізації міжбанківського валютного ринку України.

   Постанова зареєстрована в Міністерстві юстиції 03 липня 2014 р. за N 733/25510 та набирає чинності з дня її офіційного опублікування.

www.ligazakon.ua