ГоловнаКонтактиМапа сайта

  Електронне митне декларування на Харківщині наближається до  100%  - 2014/06/17 

2014/06/17

   Переваги митного декларування в електронному вигляді позитивно оцінює все більша кількість суб’єктів зовнішньоекономічної діяльності, що здійснюють оформлення у Харківській митниці Міндоходів.

   Про популярність цього сервісу та активний перехід бізнесу на безпаперове митне оформлення вантажів свідчить статистика поточного року. За даними фахівців митниці, у січні та лютому 2014 року доля митних декларацій, оформлених в електронному вигляді складала 94-96%, у березні-квітні – 97-98%, у травні їх вже було майже 99%. При цьому, у 2013 році лише 18% митних декларацій подавалося в електронному вигляді.

   Процедура електронного митного декларування дозволяє надавати електронні документи безпосередньо з офісу чи дому у зручний для бізнесмена час. Такий сервіс створює сприятливі умови для розвитку і прискорення товарообігу, зменшує відмінності між митними процедурами країн світу.

   На митниці відзначають, що перспективою розвитку цього сервісу є досягнення 100-відсоткового декларування суб’єктами товарів й транспортних засобів.

Міндоходів