ГоловнаКонтактиМапа сайта

  В Іллічівському порту запроваджено оформлення нарядів на  імпортні контейнери в електронному вигляді  - 2014/06/02  

2014/06/02

      З 8 години ранку 2 червня в Іллічівському морському порту запроваджено обов"язкове паралельне оформлення нарядів на імпортні контейнери в паперовій формі та в електронному вигляді в Інформаційній системі портового співтовариства (ІСПС).

      Тимчасовий режим дослідної експлуатації нарядів паралельно на електронному та паперовому носії триватиме 2-3 місяці. Потім оформлення нарядів проводитиметься виключно в електронному вигляді. В"їзд автотранспорту на територію порту здійснюватиметься за обов"язкової наявності електронного наряду на імпортні контейнери.

      Фахівці Служби морської безпеки адміністрації Іллічівського морського порту, співробітники Контрольно-пропускного пункту № 2 і спеціалізованого вантажного комплексу готові, при необхідності, допомогти експедиторам оформити наряд в системі ІСПС.

      «Кожному електронному наряду система ІСПС автоматично присвоює номер РК-наряду. Даний номер необхідний для оформлення перепустки на контейнерний термінал Іллічівського порту. Система автоматично визначає черговість оформлення контейнерів», – зазначив начальник відділу координації комерційної діяльності адміністрації Іллічівського морського порту Артем Кирюхін.

      За його словами, головна мета впровадження ІСПС – звести до мінімуму контакти експедиторських компаній з контролюючими органами.

      «Раніше експедитору доводилося витрачати набагато більше часу на оформлення наряду та його узгодження з державними структурами, сьогодні цього можна уникнути, здійснюючи це узгодження в on-line режимі», – розповів Артем Кирюхін.

      Планується, що ефективні результати роботи ІСПС з часом повністю виключать паперову форму наряду.


Міністерство інфраструктури України