ГоловнаКонтактиМапа сайта

  Міндоходів: Cтосовно видачi лiцензiї на здiйснення митної  брокерської дiяльностi пiсля закiнчення строку її дiї  -  2014/05/20 

2014/05/20

МIНIСТЕРСТВО ДОХОДIВ I ЗБОРIВ УКРАЇНИ

вiд 16.05.2014

11289/7/99-99-24-01-02-17


Митницi Миндоходiв


Про надання роз"яснень

   У зв"язку з численними зверненнями суб"єктiв господарювання стосовно видачi лiцензiї на здiйснення митної брокерської дiяльностi пiсля закiнчення строку її дiї, iнформуємо.

   Вiдповiдно до статтi 14 Закону України вiд 01.06.2000 N 1775-III "Про лiцензування певних видiв господарської дiяльностi" /зi змiнами/ (далi - Закон) у разi, коли лiцензiат має намiр провадити зазначений в лiцензiї вид господарської дiяльностi пiсля закiнчення строку її дiї, вiн повинен отримати нову лiцензiю в порядку, встановленому Законом.
Нова лiцензiя видається органом лiцензування не ранiше нiж в останнiй робочий день дiї попередньо виданої лiцензiї.

   Згiдно зi статтею 11 Закону орган лiцензування приймає рiшення про видачу лiцензiї або про вiдмову у її видачi у строк не пiзнiше нiж десять робочих днiв з дати надходження заяви про видачу лiцензiї та документiв, що додаються до заяви.

   З огляду на викладене, за 10 днiв до закiнчення строку дiї попередньої лiцензiї на провадження митної брокерської дiяльностi, керiвник пiдприємства особисто або через уповноважену ним особу (на пiдставi доручення) може подати до Департаменту митної справи Мiнiстерства доходiв i зборiв України (за адресою: м. Київ, вул. Дегтярiвська, буд. 11-г) заяву та необхiднi документи для отримання лiцензiї на здiйснення митної брокерської дiяльностi.

   Додатково. Форми заяв про видачу, переоформлення, видачу копiї та дублiката лiцензiї на провадження митної брокерської дiяльностi та перелiк документiв, що додаються до них, розмiщено на офiцiйному Веб-сайтi Мiнiстерства доходiв i зборiв України в мережi Iнтернет: www.minrd.gov.ua у рубрицi: "Митне оформлення -> Суб"єктам ЗЕД -> Дiяльнiсть митних посередникiв -> Митнi брокери".

   Також iнформуємо, що вiдповiдно до пункту 11 Постанови Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 29.11.00 N 1755 "Про термiн дiї лiцензiї на провадження певних видiв господарської дiяльностi, розмiри i порядок зарахування плати за її видачу" (далi - Постанова) плата за отримання лiцензiї становить одну мiнiмальну заробiтну плату, виходячи з її розмiру, що дiє на дату прийняття органом лiцензування рiшення про видачу лiцензiї.

   На даний час розмiр мiнiмальної заробiтної плати, вiдповiдно до Закону України вiд 16.01.2014 N 719-VII "Про Державний бюджет України на 2014 рiк" (зi змiнами), становить 1218 гривень.

   Вiдповiдно до пункту 5 Постанови, плата, яка вноситься суб"єктом господарювання за видачу та переоформлення лiцензiї, видачу дублiката замiсть втраченої або пошкодженої лiцензiї та копiї лiцензiї, зараховується до вiдповiдного бюджету i вноситься на рахунки територiального органу Державної казначейської служби за вiдповiдним кодом бюджетної класифiкацiї (22011800) iз використанням вiдомчої ознаки (31).

   Згiдно зi статтею 14 Закону, лiцензiат повинен надати органу лiцензування документ, що пiдтверджує внесення плати за видачу лiцензiї.

   Вiдповiдно до статтi 15 Закону, плата за видачу лiцензiї вноситься пiсля прийняття рiшення про видачу лiцензiї.

   З урахуванням викладеного, з метою належного виконання та дотримання вимог законодавства України з питань лiцензування, просимо довести цю iнформацiю до зацiкавлених суб"єктiв господарювання та учасникiв зовнiшньоекономiчної дiяльностi.


Заступник Мiнiстра

П. Науменко