ГоловнаКонтактиМапа сайта

  Міндоходів: Про запровадження "гарячої лiнiї" з питань митної  справи  - 2014/04/25 

2014/04/25

МIНIСТЕРСТВО ДОХОДIВ I ЗБОРIВ УКРАЇНИ
РОЗПОРЯДЖЕННЯ
22.04.2014 N 80-p
Про запровадження "гарячої лiнiї" з питань митної справи


   З метою забезпечення оперативного реагування на звернення суб"єктiв зовнiшньоекономiчної дiяльностi та громадян з питань державної митної справи, зобов"язую:

   1. Запровадити "гарячу лiнiю" з питань митної справи (за телефоном 044-247-2719) та створити для забезпечення її роботи оперативну робочу групу, до складу якої входять працiвники Департаменту митної справи та Головного управлiння внутрiшньої безпеки.

   Керiвником оперативної робочої групи визначити головного державного iнспектора вiддiлу монiторингу та контролю за дотриманням митного законодавства управлiння боротьби з контрабандою та митними правопорушеннями Департаменту митної справи Клiмушкiну I.В.

   Визначити, що:

   до складу оперативної робочої групи, як правило входять, 4 працiвники Департаменту митної справи та 1 - 2 працiвники Головного управлiння внутрiшньої безпеки, якi визначаються керiвниками Департаменту митної справи та Головного управлiння внутрiшньої безпеки вiдповiдно i мають достатнiй фаховий рiвень пiдготовки та досвiд роботи у митних органах;

   члени оперативної робочої групи здiйснюють чергування з 9 год. 00 хв. до 18 год. 00 хв. (крiм вихiдних та святкових днiв);

   мiсцем розташування членiв оперативної робочої групи є кiмн. 120 корп. N 1 комплексу будiвель Мiндоходiв, розташованого за адресою: м. Київ, вул. Дегтярiвська, 11Г.

   2. Департамент митної справи (Войцещук А.Д.), митницi Мiндоходiв забезпечити iнформування громадськостi про запровадження "гарячої лiнiї" з питань митної справи за телефоном 044-247-2719.

   3. Департамент митної справи (Войцещук А.Д.) та Головне управлiння внутрiшньої безпеки (Бабенко О.Ю.) забезпечити визначення персонального складу оперативної робочої групи з числа посадових осiб пiдпорядкованих пiдроздiлiв, надання спискiв керiвнику оперативної робочої групи та направлення визначених працiвникiв для роботи в оперативнiй робочiй групi.

   4. Встановити, що обов"язками оперативної робочої групи є:

   4.1. прийняття повiдомлень вiд юридичних та фiзичних осiб (далi - заявники), якi надходять на телефон "гарячої лiнiї" з питань митної справи, щодо:

   затримок пiд час здiйснення митного контролю й митного оформлення товарiв i транспортних засобiв, у тому числi про можливе створення штучних перешкод з боку посадових осiб митниць;

   можливого скоєння злочинiв у сферi службової дiяльностi, корупцiйних та iнших неправомiрних дiянь (дiй та бездiяльностi) з боку працiвникiв митниць Мiндоходiв;

   нетактовної поведiнки посадових осiб митниць Мiндоходiв при виконаннi службових обов"язкiв стосовно громадян, приниження їх честi та гiдностi;

   пропозицiй (зауважень) до нормативно-правових актiв з питань митної справи;

   4.2. здiйснення облiку повiдомлень, що надходять вiд заявникiв, за формою, що додається;

   4.3. направлення пiдроздiлам Департаменту митної справи та митницям Мiндоходiв повiдомлень, визначених у п.п. 4.1 цього розпорядження, для розгляду, з"ясування обставин забезпечення вiдповiдного реагування та надання оперативнiй робочiй групi повної, достовiрної та об"єктивної iнформацiї з порушених заявниками питань;

   4.4. доведення заявникам у телефонному режимi iнформацiї, наданої структурними пiдроздiлами Мiндоходiв, митницями Мiндоходiв вiдповiдно до п.п. 4.3 цього розпорядження.

   5. Начальникiв митниць Мiндоходiв:

   визначити осiб, вiдповiдальних за органiзацiю опрацювання повiдомлень, отриманих вiд оперативної робочої групи вiдповiдно до п.п. 4.3 цього розпорядження, та надання оперативнiй робочiй групi iнформацiї для доведення заявникам;

   повiдомити оперативнiй робочiй групi номери телефонiв (стацiонарнi та мобiльнi) зазначених осiб.

   Термiн - наступний день пiсля отримання цього розпорядження.

   6. Керiвникiв митниць Мiндоходiв забезпечити опрацювання повiдомлень, отриманих вiд оперативної робочої групи вiдповiдно до п.п. 4.3 цього розпорядження, протягом восьми робочих годин (з моменту отримання повiдомлення) та надання оперативнiй робочiй групi належної iнформацiї для доведення заявникам.

   Iнформацiя надається оперативнiй робочiй групi на поштову скриньку "DMS Call center 1" ПIК "Lotus Notus" у виглядi електронного файлу у форматi Microsoft Word.

   Керiвнику оперативної робочої групи невiдкладно iнформувати заступника Мiнiстра про несвоєчасне надання структурними пiдроздiлами Мiндоходiв, митницями Мiндоходiв iнформацiї, визначеної у п.п. 4.3 цього розпорядження.

   7. Керiвника оперативної робочої групи забезпечити надання керiвництву Департаменту митної справи iнформацiї щодо розгляду повiдомлень заявникiв, що надiйшли за телефоном "гарячої лiнiї" з питань митної справи, для подальшого iнформування заступника Мiнiстра.

   Термiн - щочетверга.

   Iнформацiю надавати за формою, визначеною у додатку 2 до розпорядження.

   8. Координацiйно-монiторинговий департамент (Притула Є.М.) внести вiдповiднi змiни до Репозиторiя звiтної i статистичної iнформацiї Мiнiстерства доходiв i зборiв України, затвердженого наказом Мiндоходiв вiд 06.09.2013 N 448.

   9. Контроль за виконанням цього розпорядження покласти на в.о. директора Департаменту митної справи Войцещука А.Д.


Заступник Мiнiстра

П. Науменко



Міндоходів