ГоловнаКонтактиМапа сайта

  Україна та США продовжують співпрацю у реформуванні митної  служби України  - 2014/04/18 

2014/04/18

      У рамках Програми з експортного контролю та безпеки кордонів (EXBS) заступник Міністра доходів і зборів України Віталій Науменко зустрівся з делегацією Державного департаменту США. Головна мета зустрічі - визначення шляхів подальшої співпраці в рамках вказаної Програми.

      Сторони дійшли згоди, що за час реалізації Програми було створено в рамках Митної служби України дієвий механізм експортного контролю, що дозволяє ефективно протидіяти незаконному переміщенню зброї масового знищення.

      В розвиток цієї співпраці Віталій Науменко запропонував сконцентруватися на таких напрямах як:

      - аналіз ризиків;

      - митний пост-аудит;

      - протидія контрабанді наркотиків, зброї та інших небезпечних предметів;

      - розвиток можливостей спеціалізованої митної лабораторії.

      Під час зустрічі американській стороні були передані конкретні пропозиції щодо потреб митної служби в міжнародній технічній та експертній допомозі. Американська сторона висловила готовність розглянути зазначені пропозиції.

      Довідково

      Програма з експортного контролю та безпеки кордонів реалізується в Україні з 2001 р. з метою надання допомоги у створенні комплексної та надійної можливості зі стримування, виявлення і затримки зброї масового знищення та/або пов’язаних з цим матеріалів на морських ділянках державного кордону України та основних морських портах.


Кабинет Министров Украины