ГоловнаКонтактиМапа сайта

  Митні декларації тепер проходять он-лайн перевірку  -  2014/04/17 

2014/04/17

   У Митній службі створено аналітично-оперативну групу для он-лайн моніторингу митних декларацій

   У Митній службі створено аналітично-оперативну групу з метою здійснення із використанням баз даних Міндоходів он-лайн моніторингу митних декларацій для виявлення можливих ризиків порушення митного законодавства та створення однакових умов та безперешкодної роботи суб’єктів зовнішньоекономічної діяльності.

   Іншими словами, на сьогодні митні декларації, які оформлюються в митних органах України, проходять он-лайн перевірку. Під час такої перевірки, зокрема, здійснюється контроль за такими критеріями: митна вартість, класифікація, країна походження товару, контроль вагових характеристик тощо.

   Якщо група виявлятиме факти, що можуть свідчити про порушення в діях посадових осіб, вона ініціює проведення відповідної службової перевірки з подальшим притягненням до відповідальності винної особи.

   Таким чином Митна служба досягає подвійну результативність – з одного боку виправляється допущене порушення, в більшості випадків шляхом сплати до бюджету «мінімізованих коштів», а з іншого – посадові особи, які умисно сприяли такому порушенню, притягуються до відповідальності.

   До складу цієї аналітично-оперативної групи увійшли досвідчені фахівці департаменту митної справи та головних управлінь Міндоходів м. Києва та Київської області.

   Довідково

   Так, лише протягом одного тижня роботи групою виявлені факти порушення прав інтелектуальної власності, заниження митної вартості товарів, недекларування товарів у повному обсязі, незаявлення відомостей про виробників та торговельних марок товарів, що впливає на визначення бази оподаткування товарів, та в подальшому збільшення митних платежів.

   Так, наприклад, за результатами моніторингу митних декларацій за ініціативою аналітично-оперативної групи у зоні діяльності Київської міжрегіональної митниці виявлено:

   - значну кількість парфумерної продукції (десятки відомих брендів таких, як Versace, Prada, DKNY, Christian Dior, Hugo Boss, Calvin Klein, Gucci, Yves Saint Laurent та інші) з порушенням прав інтелектуальної власності та заниженням митної вартості;

   - товари спортивного призначення – велосипеди та приналежності для велоспорту, меблі та світильники італійського походження, митну вартість яких занижено у десятки разів;

   - товари, які не були задекларовані, холодильне обладнання та товари легкої промисловості.

Дебет-Кредит