ГоловнаКонтактиМапа сайта

  Уряд змусить дипломатів платити за розмитнення автомобілів  -  2014/03/28 

2014/03/28

   Кабінет міністрів пропонує позбавити українських дипломатів права ввозити в Україну автомобілі без сплати митних платежів.
Про це йдеться в законопроекті щодо внесення змін до Митного кодексу, який було ухвалено урядом на засіданні 26 березня. Документ є в розпорядженні "Економічної правди".
Зараз Митним кодексом передбачено, що працівники дипломатичної служби України, які перебували у довготермінових відрядженнях, звільняються від оподаткування митними платежами при ввезенні в країну придбаного ними автомобіля.
Якщо представник служби постійно знаходитися за кордоном не менше року, він може завезти таким чином один транспортний засіб за кожною товарною позицією згідно з класифікацією товарів ЗЕД, тобто одна легківка, один грузовик, один мотоцикл, вартістю, не більшою 50% від суми коштів, зароблених за кордоном.
"Ці норми є дискримінаційними відносно інших громадян, які працюють за кордоном. Крім того, бюджет необґрунтовано недоотримує значні суми митних платежів", - зазначається в пояснювальній записці до законопроекту.
За даними митної статистики у 2012 році обсяги пільг із сплати митних платежів при ввезенні в країну автомобілів українськими дипломатами, становили 55,9 млн гривень, у 2013 році - 59,5 млн гривень.

Економічна правда