ГоловнаКонтактиМапа сайта

  Арсеній Яценюк заявив, що не допустить формування  "акціонерних товариств" у податковій та митниці  - 2014/03/26  

2014/03/26

   

   «Партії, громадські організації і об`єднання мають право здійснювати загальний контроль, як це передбачено законом, але я не допущу формування акціонерних товариств у податкових, митних чи в будь-яких інших органах», - наголосив Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк на засіданні Уряду у вівторок, 25 березня.


   Він застеріг політичні сили від втручання в діяльність митної і податкової служб: «Позиції політичних сил повинні висловлюватися в Парламенті і на виборах».


   Арсеній Яценюк також повідомив, що згідно з інформацією спеціальних служб, протягом лютого колишнім керівництвом Міністерства доходів і зборів було відшкодовано 5 млрд. грн. ПДВ, «які пішли в невідомому напрямку»: «Їх треба знайти».


   Глава Уряду наголосив на необхідності поповнення обігових коштів підприємств, яким не відшкодовують ПДВ: «Іншого шляху, ніж емісія облігацій внутрішньої державної позики, під які можна отримати стовідсоткові кошти Національного банку, немає».


   За його словами, бізнес повинен отримати інструмент, і завдяки цьому інструменту - отримати можливість поповнити обігові кошти.


   «Казначейські векселі та інші витівки, які були зроблені попередньою владою, неприпустимі. Всім рівні умови, державні цінні папери, зрозумілі підстави випуску для того, щоб наповнити економіку живими коштами», - наголосив Прем’єр-міністр.


   Арсеній Яценюк також наполягає на переведенні всього обліку підакцизних товарів виключно в електронну форму: «Якщо ми далі будемо іти по шляху акцизної марки, то це шлях в нікуди».


   Він зазначив, що низка країн-членів ЄС започаткували електронний облік підакцизних товарів: «Якщо зв’язати цей облік з обліком по ПДВ, тоді буде реальна картина, яка не дасть можливість уникати сплати податків».



Кабинет Министров Украины