ГоловнаКонтактиМапа сайта

  Роз'яснено питання з митного контролю та оформлення товарів  - 2014/03/03 

2014/03/03

   Міндоходів нагадало про застосування дозвільних документів при здійсненні митного контролю і оформлення товарів

   Міндоходів нагадало, що Законом про стандарти, технічні регламенти та процедури оцінки відповідності встановлено зобов"язання виробників і постачальників, відповідно до яких виробник або його уповноважений представник в Україні повинні, зокрема, зберігати декларацію про відповідність та надавати її за запитом органів ринкового нагляду.

   Водночас, у разі, якщо виробник не є резидентом України та відсутній його уповноважений представник в Україні, то постачальник зобов"язаний забезпечити органи ринкового нагляду за їх запитом необхідною інформацією стосовно продукції, у тому числі копією декларації про відповідність.

   У цьому зв"язку, виробник - нерезидент України повинен скласти декларацію про відповідність, копію якої на запит органу ринкового нагляду має надати постачальник продукції у разі, якщо цей виробник не має свого уповноваженого представника на території України.

   Таким чином, якщо виробник продукції - нерезидент України не має свого уповноваженого представника в Україні, до митного оформлення надається декларація про відповідність, складена виробником - нерезидентом України (Лист Міндоходів від 18.02.2014 р. №4257/7/99-99-24-01-10-17).

Дебет-Кредит