ГоловнаКонтактиМапа сайта

  Міндоходів повідомило про застосування дозвільних документів  при здійсненні митного контролю і оформлення товарів  -  2014/03/03 

2014/03/03

   

Міністерство доходів і зборів України
Лист
"Про застосування документів, що підтверджують додержання обмежень щодо переміщення окремих товарів через митний кордон України"
від 18.02.2014 N 4257/7/99-99-24-01-10-17


У зв"язку з непоодинокими зверненнями суб"єктів підприємницької діяльності, для забезпечення єдиного підходу органів доходів і зборів щодо застосування дозвільних документів при здійсненні митного контролю та митного оформлення товарів Міндоходів нагадало, що нормами ст. 34 Закону "Про стандарти, технічні регламенти та процедури оцінки відповідності" встановлено зобов"язання виробників і постачальників, відповідно до яких виробник або його уповноважений представник в Україні повинні, зокрема, зберігати декларацію про відповідність та надавати її за запитом органів ринкового нагляду.

   Водночас, у разі, якщо виробник не є резидентом України та відсутній його уповноважений представник в Україні, то постачальник зобов"язаний забезпечити органи ринкового нагляду за їх запитом необхідною інформацією стосовно продукції, у тому числі копією декларації про відповідність.

   У цьому зв"язку, відповідно до норм зазначеного Закону виробник - нерезидент України повинен скласти декларацію про відповідність, копію якої на запит органу ринкового нагляду має надати постачальник продукції у разі, якщо цей виробник не має свого уповноваженого представника на території України.

   Таким чином, якщо виробник продукції - нерезидент України не має свого уповноваженого представника в Україні, до митного оформлення надається декларація про відповідність, складена виробником - нерезидентом України.

   Крім цього, Міндоходів роз"яснило, що додатком 4 до постанови Кабміну від 25.12.2013 N 950 "Про затвердження переліків товарів, експорт та імпорт яких підлягає ліцензуванню, та квот на 2014 рік" визначено перелік товарів, що можуть містити озоноруйнівні речовини, експорт та імпорт яких підлягає ліцензуванню у 2014 році.

   Згідно з приміткою 1 до вказаного додатка 4 у разі встановлення Мінприроди відсутності озоноруйнівних речовин у товарах, наведених у переліку (підтверджується відповідним листом), митне оформлення здійснюється без ліцензії.

www.ligazakon.ua