ГоловнаКонтактиМапа сайта

  Встановлено нову процедуру оформлення матеріалів про  адмінправопорушення в галузі державного експортного контролю  -  2014/02/28 

2014/02/28

   

Міністерство економічного розвитку і торгівлі України
Наказ
"Про затвердження Інструкції з оформлення матеріалів про адміністративні правопорушення в галузі державного експортного контролю"
від 27.01.2014 N 74


Мінекономрозвитку наказом від 27.01.2014 N 74 затвердило Інструкцію з оформлення матеріалів про адміністративні правопорушення в галузі державного експортного контролю, якою встановлюються процедури складання та обліку протоколів про адміністративні правопорушення, пов"язані з порушенням громадянами та посадовими особами законодавства в галузі державного експортного контролю (далі - адміністративні правопорушення), оформлення справ про адміністративні правопорушення та передання їх органові, уповноваженому розглядати такі справи.

   Зокрема, передбачено, що у разі вчинення громадянами та посадовими особами адміністративних правопорушень, визначених ст. 18817 та 2124 Кодексу про адміністративні правопорушення, уповноважена на те посадова особа Держекспортконтролю складає протокол про адміністративне правопорушення за встановленою формою.

   Протокол підписує уповноважена посадова особа, яка його склала, і особа, яка притягається до адміністративної відповідальності.

   Громадянин чи посадова особа, щодо яких складено протокол, мають право надати в протоколі пояснення і зауваження щодо його змісту, а також викласти мотиви своєї відмови від його підписання та подавати заяви і клопотання. У разі коли особа викладає свої пояснення на окремому аркуші, у протоколі про це робиться відповідна відмітка.

   До протоколу долучаються матеріали, які підтверджують факт учинення адміністративного правопорушення (акти перевірок, висновки експертів, письмові пояснення, повідомлення, листування з особою, яка притягається до адміністративної відповідальності, тощо).

   Протокол надсилається до суду. Копія протоколу зберігається в Держекспортконтролі та надається особі, яка притягається до адміністративної відповідальності.

   Наказ зареєстровано в Міністерстві юстиції 17 лютого 2014 р. за N 304/25081 та набирає чинності з дня його офіційного опублікування.

www.ligazakon.ua