ГоловнаКонтактиМапа сайта

  Мінтрансзв’язку вдосконалить перевезення швидкопсувних  вантажів автомобільним транспортом   - 2010/11/26  

2010/11/26

   Мінтрансзв’язку розробило Правила перевезення швидкопсувних вантажів автомобільним транспортом. Відповідний проект наказу Мінтрансзв’язку виноситься на публічне громадське обговорення.

   В Україні нині відсутній нормативно-правовий акт, який визначає та регламентує єдині умови й процедури перевезення швидкопсувних вантажів автомобільним транспортом усіма видами сполучення, права, обов’язки та відповідальність учасників транспортного процесу, вимоги до конструкції транспортних засобів, призначених для перевезення швидкопсувних вантажів, і стану їхнього спеціального обладнання, упаковки та тари з урахуванням вимог чинного національного законодавства та міжнародних договорів України.

   Прийняття цих Правил дозволить вдосконалити систему державного регулювання діяльності автомобільного транспорту під час перевезення швидкопсувних вантажів, яка забезпечить підвищення безпеки та якості послуг перевізників і забезпечення населення та економіки країни доброякісною продукцією, захист прав споживачів транспортних послуг та цієї продукції, а також суб’єктів господарювання (виробників продукції, вантажовідправників, вантажоодержувачів, перевізників).

   Ц цілому прийняття цих Правил дозволить зробити більш безпечними, якісними та ефективними перевезення швидкопсувних вантажів автомобільним транспортом.

   Розроблені Правила поширюватимуться на суб’єктів господарювання незалежно від форми власності, які є учасниками транспортного процесу перевезення швидкопсувних вантажів: виробники продукції, вантажовідправники, вантажоодержувачі, перевізники. Ними визначаються права, обов’язки та відповідальність, організація перевезення швидкопсувних вантажів, вимоги до конструкції транспортних засобів, призначених для перевезення швидкопсувних вантажів, і стану їхнього спеціального обладнання, упаковки та тари.

   Зазначимо, специфікою швидкопсувних вантажів, зокрема, швидкопсувних харчових продуктів, є те, що вони втрачають свої якості після закінчення обмеженого періоду часу їхньої придатності під впливом умов навколишнього середовища (температури, вологості тощо) і вимагають дотримання особливих умов їх транспортування та зберігання, використання спеціалізованих автомобільних транспортних засобів, призначених для перевезення таких вантажів.

   http ://www.mtu.gov.ua

Ассоциация международных экспедиторов Украины