ГоловнаКонтактиМапа сайта

  Мінекономрозвитку України пропонує скасувати ліцензування  митної брокерської діяльності  - 2014/02/19  

2014/02/19

   Відповідний проект закону був оприлюднений 29 січня поточного року на офіційному сайті Міністерства для громадського обговорення.

   Зокрема у повідомленні про оприлюднення зазначено, що проект Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо скорочення переліку видів господарської діяльності, що підлягають ліцензуванню» був розроблений та оприлюднений Міністерством економічного розвитку і торгівлі України відповідно до статті 9 Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності».

   Основною метою проекту Закону є спрощення започаткування та ведення господарської діяльності, скорочення грошових та часових витрат суб’єктів господарювання при започаткуванні та веденні бізнесу, зменшення впливу держави (зокрема, її контролюючих функцій) на діяльність суб’єктів.

   Електронну версію проекту Закону розміщено на сайті Міністерства економічного розвитку і торгівлі України у розділі «Обговорення проектів документів» ( http://www.me.gov.ua/control/uk/publish/article?art_id=228385&cat_id=32862 ).

   Прикінцеві положення цього проекту містять такі приписи:

   "1. Цей Закон набирає чинності з дня його опублікування, крім підпункту 4 пункту 3 розділу І цього Закону в частині виключення з частини третьої статті 9 Закону України “Про ліцензування певних видів господарської діяльності” пункту 35, який набирає чинності з дня введення в дію закону, що регулює особливості здійснення митної брокерської діяльності.
3. Кабінету Міністрів України у шестимісячний строк з дня набрання чинності цим Законом:
розробити та подати до Верховної Ради України проект закону про внесення змін до Митного кодексу України щодо скасування ліцензування митної брокерської діяльності у зв’язку з прийняттям цього Закону;
привести свої нормативно-правові акти у відповідність з цим Законом;
забезпечити приведення міністерствами та іншими центральними органами виконавчої влади своїх нормативно-правових актів у відповідність з цим Законом".

   Нагадаємо, що зазначений законопроект опублікований повторно після доопрацювання. Попередня версія проекту Закону була оприлюднена 28 листопада минулого року.

АМБУ