ГоловнаКонтактиМапа сайта

  Загальний обсяг експортно-імпортних операцій за минулий рік  по Харківському регіону склав 28 млрд. грн.  - 2014/02/05  

2014/02/05

   Це на 8,3 млрд. грн. більше в порівнянні з 2012 роком. Із загальної суми експортно-імпортних операцій, експорт складає 12,4 млрд. грн. (44,3%), імпорт – 15,6 млрд. грн. (55,7%).

   «Зростання обсягів експортних операцій сприяє збільшенню надходжень валютної виручки на митну територію України. В той же час нарощування обсягів імпортних операцій сприяє додатковому надходженню митних платежів до бюджету», - зазначив начальник управління податкового та митного аудиту ГУ Міндоходів у Харківській області Олександр Галкін.

   Фахівець також розповів, що за результатами контрольно-перевірочної роботи підрозділами податкового та митного аудиту відомства протягом минулого року по суб’єктам – експортерам до бюджету донараховано 42,7 млн. грн.

   Зокрема, в ході перевірки ТОВ "В", яке займається роздрібною торгівлею в неспеціалізованих магазинах переважно продуктами харчування, напоями та тютюновими виробами та має валові доходи майже 337,0 млн. грн., встановлено, що підприємство здійснило експорт олії соняшникової по контракту з Швейцарською фірмою. При відпрацюванні операцій по ланцюгу до виробника виявлений факт «розірвання» ланцюга постачання товару.

   Фахівцями з’ясовано, що основною причиною «втечі капіталу» - є прагнення до мінімізації сплати податків та спроба замаскувати справжні джерела коштів, що притаманні «тіньовій» економіці.

   За результатами перевірки ТОВ "В" донараховано 1,4 млн. грн., які сплачені до бюджету у повному обсязі.

Міндоходів